Etusivu Blogi Ryhmärakentajat, puhalletaan yhteen hiileen

Ryhmärakentaminen

Ryhmärakentajat, puhalletaan yhteen hiileen

February 17, 2016

Blog

Asuntorakentamisen markkina on kiinnostavassa tilanteessa. Kaupungistuminen jyllää, asuntojen hinnat aiheuttavat päänvaivaa kaikille ja kaupungit pyrkivät tukemaan uusia asuntotuotannon muotoja alkuun. Ryhmärakentaminen on saanut Helsingin kaupungin avustuksella hyvän lähdön tonttivarausten muodossa. Nyt olisikin tärkeää, että ryhmärakentamisen toimijat, yhteisöt ja ihmiset löytäisivät palvelut, ympäristöt ja foorumit, joilla mahdollistetaan kaikkien hankkeiden menestyksekäs toteutus. Hyvä maine ja näytöt onnistumisista on parasta, mitä voimme toisille luoda luottamuksen kasvamisesta ryhmärakentamiseen.

Ryhmärakennushankkeen käynnistymisessä on mielestäni kolme haastetta, jotka yhdessä ratkaisemalla voimme rakentaa ryhmärakentamisesta kiinnostavan vaihtoehdon kaikille uutta asuntoa etsiville ihmisille.

Hanke saa riittävän rahoituksen pankista.

Harvalla on varaa rakennuttaa uusi asunto samalla kun maksaa asuntolainaa nykyisestä asunnostaan. Siksi riittävä lainoitusaste ja täytetakausten hyödyntäminen ovat tärkeitä palveluita ryhmärakentajille.

Hanke varataan nopeasti täyteen.

Riittävän tehokkaat markkinapaikat huolehtivat, että asunnot varataan ja tarvittaessa korvaaja löytyy lähtevälle osakkaalle. Hankkeet eivät lähde ellei kaikki asunnot ole varattu, ja kärsimättömimmät lähtevät jos pari asuntoa roikkuu kuukausikaupalla tyhjänä eikä hankkeessa päästä eteenpäin.

Ryhmille tarjottavat palvelut tarjoavat riittävää suojaa ja luotettavuutta hankkeen toteutumiseen.

Elämän isoimmassa investoinnissa ei voi lähteä kantamaan kustannusylitysriskiä. Pidä siis huolta, että ryhmärakennuttajakonsultilla on selkeä ja luotettava vastaus siihen, miten hän takaa sinulle kustannusarvion pitävyyden. Perustajaosakkaana et pääse karkuun vastuita, jos jokin menee pieleen. Ole kriittinen kumppania valitessasi.

Me Firalla haluamme käynnistää ryhmärakentajia auttavien palveluiden kehittämisen. Autamme ryhmiä rahoituksen hankkimisessa, ja tulemme tarjoamaan hankkeiden markkinoinnin palvelussamme.

Huolehditaan yhdessä, että kaikilla ryhmärakennushankkeilla on menestymisen eväät käytössä.

Lue lisää