Etusivu Blogi Resilienssikyvystä on hyötyä

Turvallisuus Työkulttuuri

Resilienssikyvystä on hyötyä koronaviruspandemian keskellä

April 6, 2020

Blog

Koronaviruksen leviäminen maailmanlaajuiseksi pandemiaksi on vaikuttanut meidän kaikkien elämään hyvin konkreettisella tavalla. Arki ja työnteko ovat muuttuneet monin tavoin ja tunnelmat ovat vaihdelleet epäuskosta aina uusien rutiinien omaksumiseen käytännössä tuntien varoitusajalla.

Uudessa työmaailmassa mitataan kykymme reagoida ja toimia muutoksessa. Oman resilienssikyvykkyytensä tunnistaminen auttaa meitä ihmisinä selviytymään muutoksista ja niiden aiheuttamista haasteista paremmin. Työssä omien vahvuuksien, kuten toimeenpanokyvyn tai toisaalta oman positiivisen suhtautumisensa itseen tai ympäröivään maailmaan ovat osa resilienssin ominaispiirteitä.

Rakennusala on siinä mielessä erityisen mielenkiintoinen, että täällä normaaliolosuhteissakin tulee isoja haasteita ja päivittäisiä kriisejä vastaan. Työturvallisuuspanostuksista huolimatta tapaturmien mahdollisuus on rakennusalalla aina läsnä. Toisentyyppinen kriisi ovat rakennushankkeissa silloin tällöin eteen tulevat haasteet, esimerkiksi yllättävä vesivahinko, josta koituu isot ylimääräiset kulut maksettavaksi ja työmaiden viivästymisiä. Toisin kuin alaa koskevasta uutisoinnista voisi päätellä, rakennusalalla voi olla työn normaalista luonteesta johtuen resilienssimielessä hyvät valmiudet selvitä myös koronaviruspandemian aiheuttamasta kriisitilanteesta.

Firassa olemme aktiivisesti lähteneet turvaamaan työntekijöidemme, asiakkaidemme ja kumppaneidemme turvallisuutta pandemian aikana ja miettimään luovasti ratkaisuja eteen tuleviin haasteisiin. Epävarmassa tilanteessa toimiminen vaatii kykyä toimia ja tehdä päätöksiä nopeallakin aikataululla.

Muutoksen keskellä inhimillisyys ja uudenlainen yhteisöllisyys nostaa päätään- olemme Firassa tukemassa niitä, jotka työskentelevät työn vuoksi pois perheidensä ja läheisiensä luota pitkiä aikoja ja luoneet heille oman turvaverkon täällä Suomessa. Tässä hetkessä Firan yhteisön luovat kaikki ne, jotka tekevät työtä yhdessä työmailla työnantajasta riippumatta ja rakentavat yhteistä tulevaisuutta.

PS: Resilienssikykyä voi muuten testata Työterveyslaitoksen pikatestillä:
https://www.ttl.fi/resilienssi-pikatesti/

 

Kirjoittaja

Mervi Leikas

Henkilöstöjohtaja
+358 50 5422 097

Lue lisää