Etusivu Blogi Remontti tulossa ja inspiraatio hukassa?

Asuminen Fira Ketterä Koti Putkiremontti

Remontti tulossa ja inspiraatio hukassa?

March 2, 2018

Blog

Pää lyö usein tyhjää juuri silloin, kun ideoita pitäisi pulputa ja uusia ratkaisuja miettiä. Konkreettiset toimenpiteet auttavat alkuun, mutta pakottamalla uusia ideoita tuskin syntyy. Parhaimmat ja kekseliäimmät ajatukset juolahtavat mieleen nukkumaan mennessä tai iltalenkillä silloin, kun niitä vähiten odottaa. Kokosimme alle vinkkejä inspiraation löytämiseen, kun kyseessä on sisustus.

Puhelin

Tämä kaveri auttaa lähes aina kun vastauksia tai inspiraatiota pitäisi löytyä. Puhelin on oivallinen paikka tallentaa ideoita kuvien muodossa tai kerätä ylös listaa mistä inspiraatiota voisi löytyä. Oikeastaan kaikki materiaalin kerääminen ja taltioiminen onnistuu kännykän avustuksella.

Instagram

Sovelluksessa on tarjolla monipuolista, helposti saatavaa ja aina trendin harjalla ratsastavaa materiaalia. Tämä sosiaalinen kuvapalvelu koukuttaa selailemaan mitä mahtavimpia ratkaisuja, vaikkapa peseytymistilojen tai keittiön osalta, yksityiskohtia myöden. Hakusanoja on syytä kokeilla rohkeasti, sillä vain kokeilemalla löytää etsimänsä.

Silmää miellyttävät Instagram-käyttäjät on tärkeää laittaa omien seurattavien listalle. Kurkkaamalla myös mielenkiintoisen tilin seurattavat, voi matkaan tarttua lisää inspiroivaa kuvamateriaalia. Muista myös rohkeasti mennä maiden ja mannerten ylitse, erityisesti jos pelkistetty skandinaavinen tyyli ei miellytä.

Pinterest

Tämän palvelun käyttö vaatii hieman paneutumista, logiikan sisäistettyäsi käyttö on nopeaa ja helppoa. Yksinkertaisuudessaan Pinterestista voit hakea kuvia aiheittain hakusanojen avulla. Tallentaa eli pinnata mieluisia otoksia ja koota aihepiireittäin materiaalia tiettyyn kansioon eli boardiin. Pinterestin kautta pääset myös tutkimaan muiden kokoamia kansioita ja täydentämään sitä kautta omia inspiraatiokollaasejasi. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Pinterestia, se on oivallinen paikka taltioida kuvamateriaalia erityisesti, jos rakastat järjestystä!

Ulkomaanreissut, ravintolat, kahvilat ja kaverit

Joskus inspiraatio voi löytyä lempikahvilasta, ystävän kodista tai vaikkapa lomareissulta. Taltioi miellyttävät ratkaisut kuvan muodossa kännykkään, jotta voit hyödyntää ideoita remontin suunnitteluvaiheessa. Myös ystävillä ja työkavereilla voi olla hyviä vinkkejä vaikkapa inspiroivasta liikkeestä tai verkkokaupasta. Pidä korvat höröllä tilanteessa kuin tilanteessa.

Ole rohkea ja lähde liikkeelle yksityiskohdista

Yleensä on helpompaa kertoa mistä ei tykkää kuin siitä, mikä kaikki miellyttää. Lähde esimerkiksi liikkeelle siitä, mitä materiaaleja tai värejä et ainakaan tahdo nähdä kotonasi. Mieti samalla tahdotko hyödyntää valinnoissasi jotain tiettyjä materiaaleja niiden ekologisuuden tai ominaisuuksien takia. Voit myös lähteä liikkeelle yksityiskohdasta, vaikkapa hanasta, altaasta tai lattialaatasta. Uskalla olla rohkea! Toisinaan on hyvä tehdä ratkaisut juuri siltä kantilta mikä on omasta mielestä parasta. Kyseessä on oma valtakuntasi, jossa sinä viihdyt.

Hyödynnä ammattilaisia

Tee inspiraation hakuhetkistä miellyttäviä ja varaa niihin aikaa. Muista myös, että pakottamalla aikaiseksi tuskin saat aikaiseksi parasta lopputulosta. Jos pää lyö tyhjää, pohdiskele remonttiratkaisuja toisella kertaa. Muista myös ammattilaisten hyödyntäminen. Firalla saat putkiremontin ohessa palveluinsinöörin kanssa aikaa myös suunnittelua varten.

Palveluinsinööri pitää huolen teknisistä asioista. Kerrostaloissa on muutamia teknisiä yksityiskohtia, joita tulee noudattaa remonttia tehdessä. Muun muassa märkätilojen sähkökalusteiden kosteussuoja sekä hanan ääniluokka on oltava ykkösluokassa.

Nälkä kasvaa syödessä, jos remontointi-innostus leviää koko asuntoon, ei syytä huoleen. Palveluinsinöörimme auttavat mielellään koko asuntosi remontoimisessa samalla kertaa putkiremontin yhteydessä. Voit lähteä myös liikkeelle Kylpyhuoneen sisustusoppaastamme, johon olemme keränneet kymmeniä laattavaihtoehtoja, hanoja, kalusteita ja mallikuvia kylpyhuoneista – inspiroivia hetkiä!

Lataa sisustusmallisto

Lue lisää