Etusivu Blogi Putkiremonttisanakirja: roolit haltuun

Putkiremontti Työmaa

Putkiremonttisanakirja: roolit haltuun

July 10, 2015

Blog

Työmaalla pyörii niin montaa erilaista mestaria, johtajaa, duunaria ja insinööriä, ettei ole ihme jos asukkaalla menee sormi suuhun nimikeviidakossa. Alle on avattu muutamien eri projektissa työskentelevien työnkuvaa, jotta olisi helpompi hahmottaa, kuka tekee mitäkin.

Palveluinsinööri:

Vastaa esimerkiksi tiedottamisesta, sekä osakkaan tekemien muutosten ja valintojen dokumentoinnista ja toimii yhteyshenkilönä asukkaiden ja muun projektihenkilöstön välillä. Jos jokin asia askarruttaa, on yhteydenotto palveluinsinööriin hyvä tapa lähteä selvittämään tilannetta. Palveluinsinööri on myös tämän putkiremonttisanakirjan elävä versio. : ) Osakkaan ei pitäisi joutua hankkimaan kirjahyllyn koristeeksi YSE 98:a ja RYL-käsikirjoja ja häiritsemään kyllästymiseen asti tutun tuttuja sähkö- ja lvi-kavereita, jotta hän pääsee perille, mitä omassa huoneistossa tullaan tekemään.

Työpäällikkö:

Fira Palveluiden puolelta putkiremontit -projektin ylin toimihenkilö. Työpäällikkö vastaa urakoitsijan puolelta esimerkiksi kustannus- ja sopimusteknisistä asioista. Työpäällikkö on työnjohtajien, vastaavan mestarin ja työmaainsinöörin esimies.

Vastaava mestari:

Vastaa omalla nimellään esimerkiksi työmaan työturvallisuudesta, sekä vastaa kaikesta työmaan toiminnasta viranomaisiin (mm. rakennusvalvonta) päin. Vastaava mestari toimii osana työmaan työnjohtoa. Jokaisella työmaalla ei välttämättä ole erillistä työnjohtajaa tai työmaainsinööriä, jolloin vastaava mestari toimii samalla myös kohteen työnjohtajana ja työmaainsinöörinä.

Työnjohtaja:

Toimii työtä suorittavien asentajien esimiehenä ja työn koordinoijana. Työnjohtaja varmistaa esimerkiksi, että lattiat on valettu ja seinät tasoitettu ja työmaalta löytyy sekä oikeat laatat, että asentajat siihen aikaan kun kylpyhuoneen laatoitustöiden kuuluu alkaa.

Työmaainsinööri:

Hoitaa taloyhtiön lisä- ja muutostöiden dokumentointia, aikataulun hallintaa ja koko taloyhtiön remonttiin liittyvä hankintoja yhdessä työnjohdon kanssa.

Aliurakoitsija:

Fira Palvelut toimii putkiremontissa pääurakoitsijana, eli vastaa koko remontista taloyhtiön suuntaan. Eri töitä suorittamaan hankitaan eri alojen urakoitsijoita (esim. sähkö-, lvi-, ja laatoitusurakoitsija), jotka ovat sopimussuhteessa pääurakoitsijan kanssa.

Asentajien nokkamies:

Jokainen aliurakoitsija nimeää asentajien joukosta ”nokkamiehen”, jonka tehtävänä on toimia kyseisen urakoitsijan muiden asentajien edustajana.

Lue lisää