Etusivu Blogi Parempi putkiremontti Tapiolassa – yksilöllisiä kodin remontteja putkiremontin yhteydessä

Koti Putkiremontti

Parempi putkiremontti Tapiolassa – yksilöllisiä kodin remontteja putkiremontin yhteydessä

April 21, 2016

Blog

Espoon Tapiolassa sijaitsevassa taloyhtiössä tehtiin muhkea määrä huoneistoremontteja ja muutoksia kylpyhuoneisiin putkiremontin yhteydessä. Palveluinsinööriurani mittavimmassa kohteessa pääsin todella laittamaan taitoni likoon. Oli hienoa seurata yksilöllisten muutosten valmistumista koteihin
Vuoden 2014 syksyllä olin lopettelemassa palveluinsinöörin töiden osalta silloista kohdettani Helsingin Kalliossa ja siirtymässä kohti seuraavaa projektia. Tuleva 200 huoneiston kohde Espoon Tapiolasta kuulsti jo lähtötiedoiltaan hieman erityyliseltä edeltäjäänsä nähden. Tiedossa oli huoneistomäärältään Fira Palveluiden viisivuotisen historian suurin kohde, jossa luultavasti myös muutoksia urakan mukaiseen perustasoon oli tulossa enemmän, koska osakkeenomistajista suuri osa asui itse taloyhtiössä. Taloyhtiön hallituksen puolelta esitettiin myös erityistoive joustavuudesta osakkaiden tekemien muutosten toteuttamisessa.

Pakko tunnustaa, että tämä kylpyhuone, jonka osakas oli suunnitellut upeasti valmiiksi, oli yksi suosikeistani projektissa.

Etukäteen nähtävissä olleet merkit osakkaiden halusta panostaa kotiensa laajempaankin remontointiin kylppärin lisäksi osoittautuivat jo projektin alkuvaiheessa paikkaansa pitäviksi. Moni osakkaista oli käyttänyt paljon aikaa remonttinsa suunnitteluun jo ennen meidän tuloa mukaan kuvioihin.

EI KAHTA SAMANLAISTA KYLPYHUONETTA

Palveluinsinöörin työssä yksi parhaista jutuista on mielestäni olla mukana tukemassa asukkaiden yksilöllisten toiveiden toteutumista. Joissain tapauksissa tämä voi tarkoittaa vain sen huomioimista, että taloyhtiön valitsemat kylpyhuoneen kalusteet tulevat oikealle korkeudelle kesivertoihmistä lyhyemmälle asukkaalle. Toisissa tapauksissa taas saatetaan yhdessä asukkaan kanssa miettiä uusiksi käytännössä koko huoneisto olohuoneen jalkalistoja ja ikkunan puitteiden maalauksia myöten. Molempia näitä ja kaikkea tältä väliltä pääsin tekemään Tapiolan kohteessa. Puolentoista vuoden työrupeamaan toi kivaa vaihtelua ihan jokapäiväisen työnkin näkökulmasta esimerkiksi se, että yksikään yli 200 piirtämästäni kylppärikuvasta ei ollut edeltäjänsä kopio. Toki tämä on vaatinut myös hieman enemmän työtä joka vaiheessa kuin se, että kaikki kylpyhuoneet remontoitaisiin perussuunnitelman mukaan.

Tämä erittäin käytännöllinen kylpyhuone puolestaan olisi varmasti monen pienen lapsen vanhemman unelma: tila toimii niin pyykkihuollossa, peseytymisessä kuin laittautumisessakin.

Olemme kyselleet asukkailta palautetta muutamaan otteeseen remontin edetessä. Kyselyistä saatu positiivinen palaute on paras palkinto tehdystä työstä ja kannustanut loppuun asti:

”Remontti parhaillaan meneillään. Kokemukset muiden huoneistojen remonteista näyttävät lupaavilta. Yhteydenotot sujuneet hyvin, valmistelut remonttiin hyvät, huoneistokortti ja seurantalista huoneistossa hyvää, pihalla näkyy tottakai että remontti meneillään, mutta ei ole sotkuista; erittäin hyvä…”

KOHTI UUSIA HAASTEITA EDELLÄ AIKATAULUSTA

Meillä on ollut työmaalla hyvä henki läpi koko projektin ja suuremmatkin muutokset ollaan toteutettu tiiviissä yhteistyössä sekä osakkaan, meidän työnjohdon, että remonttia tekevien asentajien kanssa. Omasta mielestäni onnistuneen lopputuloksen lisäksi yhtä tärkeää on myös se, että koko prosessi ensimmäisestä infoillasta aina asukkaan arkeen palaamiseen asti on sujunut siten, että kaikki osapuolet ovat lopussa tyytyväisiä.

Nyt, lähes kaksi vuotta myöhemmin, ollaan putkiremontissa loppusuoralla. Viimeiset huoneistolinjat päästiin luovuttamaan viime perjantaina, lähes kuukausi alkuperäistä aikataulua edellä. Jäljellä on vielä pihojen viimeistelyjä ja yleisten tilojen töitä ja tämän jälkeen firapalvelulaiset siirtyvät Tapiolasta kohti uusia haasteita. Vaikka meitä ei enää tontilla päivittäin näykään, niin toivon ja uskon, että näymme vielä remontin jälkeenkin asukkaiden arjessa heidän toiveidensa mukaan remontoitujen kotien muodossa. : )

 

Lue lisää