Etusivu Blogi Murretaan putkiremonttimyytit: Asukkaat saavat tehdä kodistaan sellaisen kuin haluavat

Fira Ketterä Putkiremontti

Murretaan putkiremonttimyytit: Asukkaat saavat tehdä kodistaan sellaisen kuin haluavat

February 25, 2018

Blog

Palveluinsinöörin työssä yksi parhaista jutuista on mielestäni olla mukana tukemassa asukkaiden yksilöllisten toiveiden toteutumista. Joissain tapauksissa tämä voi tarkoittaa vain sen huomioimista, että taloyhtiön valitsemat kylpyhuoneen kalusteet tulevat oikealle korkeudelle kesivertoihmistä lyhyemmälle asukkaalle. Toisissa tapauksissa taas saatetaan yhdessä asukkaan kanssa miettiä uusiksi käytännössä koko huoneisto olohuoneen jalkalistoja ja ikkunan puitteiden maalauksia myöten.

Joka tapauksessa putkiremontissa tehdään sisustusratkaisuja, joiden kanssa eletään vuosia, jopa vuosikymmeniä. Kokosin alle hyviksi havaitsemiani vinkkejä avuksi kylpyhuoneen suunnitteluun.

Fira Ketterä myytti 5

Kuusi vinkkiä valintojen tekemiseen

 • Ennakoi tulevaa. Pohdi, millaisia tarpeilla elämäntilanteesi asettaa tulevaisuudessa: tarvitaanko liikkumista helpottavia ratkaisuja, kuten kaiteita tai kahvoja kylpyhuoneeseen, mahdollisesti tilaa perheen pyykkihuollolle vai onko asunto ensisijaisesti sijoitus, jonka myyntiin kannattaa varautua ennalta?
 • Pohdi omaa sisustusmakuasi: tykkäätkö pistää olohuoneen uusiksi puolen vuoden välein vai onko makusi pysynyt vuosia muuttumattomana? Nopeasta vaihtelusta pitävän kannattaa valita klassisia värejä ja materiaaleja, joiden ilmettä on helppo päivittää tekstiilejä ja irtokalusteita vaihtamalla. Jos makusi on vakiintunut, lähde rohkeasti suunnittelemaan yksilöllistä, erikoisempaakin ratkaisua!
 • Harkitse remonttien yhdistämistä. Putkiremontin vuoksi kodista joutuu yleensä muuttamaan joksikin aikaa pois. Samalla kertaa voi olla fiksua teettää muitakin suunniteltuja remontteja, kuten keittiöremontti tai seinän siirto. Putkiremontissa puretaan joka tapauksessa pintoja, joten esimerkiksi johdotukset kylpyhuoneessa ja keittiössä voi saada samalla kertaa piilotettua seinien sisään.
 • Ideoi omia remontteja hyvissä ajoin ennen putkiremontin alkua, jotta ehdit teettää suunnitelmat rauhassa. Lisäremonteista täytyy myös ilmoittaa taloyhtiölle ja sopia niistä urakoitsijan kanssa. Työturvallisuusmääräysten vuoksi putkiremonttiurakan yhteydessä tehtävä keittiöremontti täytyy tehdä urakoitsijan valitseman keittiötoimittajan kanssa. Jos käyttää itse valittua keittiötoimittajaa, remontin voi aloittaa, kun putkiremontti omassa asunnossa on päättynyt.
 • Huomioi säädökset. Tarkista, ennen kuin tilaat omia kalusteita tai pintamateriaaleja, että ne vastaavat suomalaisia rakennusmääräyksiä. Esimerkiksi kerrostaloissa sallittu hanan ääniluokka on 1 ja kylpyhuoneisiin asennettavien sähkökalusteiden, kuten valaisinten, tulee olla luokkaa IP44 eli roiskeveden kestäviä.

 

Fira Ketterään sisältyvät mahdollisuudet kodin valintoihin

Palveluinsinööri- eli pinssitiimissämme olemme hioneet asiakaspalvelua jo vuosia, jotta yksilöllisten valintojen tekeminen olisi osakkaille mahdollisimman helppoa. Tutut asiakaspalveluominaisuudet sisältyvät myös juuri lanseeraamaamme uuteen putkiremonttiin, Fira Ketterään, jossa asukkaat pääsevät olemaan entistä enemmän mukana remontin suunnittelussa:

 • Keskitetty asukaspalvelu, josta saa apua ja neuvoja koko putkiremontin ajan.
 • Taloyhtiön oma palveluinsinööri, joka vastaa huoneistokohtaisten remonttien toteutussuunnittelusta. Palveluinsinööri neuvoo ja auttaa osakkaita valintojen tekemisessä.
 • Piirustusten lisäksi 3D-kuva omasta kylpyhuonesuunnitelmasta, josta ratkaisut on helppo hahmottaa.
 • Oma kylpyhuonemallisto, johon on koottu suosituimmat kylpyhuonemateriaalit ja -kalusteet tyylikkäiksi kokonaisuuksiksi. Valmiiden sisustusteemojen lisäksi osakkaat voivat suomalaisten rakennusmääräysten puitteissa valita malliston ulkopuolisia kalusteita ja pintamateriaaleja.
 • Taloyhtiön tontille tuotava showroom-kontti, jossa sisustusvaihtoehtoja voi selailla ja hakea myös mallipalat eri materiaalien testaamiseksi omassa kylpyhuoneessa.
 • Tiedottaminen asukkaan itse valitsemilla tavoilla: sähköpostitse, kirjeillä, tekstiviestitse, verkkoportaalin kautta tai rappukäytävätiedotteilla.

Lataa sisustusmallisto


Mikä Fira Ketterä?

Fira Ketterä on Firan lanseeraama putkiremontti, jossa:

 • Annetaan valta asukkaille ja parannetaan arkea. Putkiremontti suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa ja autetaan taloyhtiötä yhteisen tahdon muodostamisessa. Asukkaat voivat tehdä yksilöllisiä ratkaisuja omissa kodeissaan.
 • Kustannukset pysyvät kurissa. Remontille annetaan tavoitehinta ja kattohinta, jota enempää remontti ei maksa. Kaikki osapuolet sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin ja kustannusten läpinäkyvyyteen. Useimmissa remonteissa on päästy 5-20% säästöön.
 • Remontin kesto asunnoissa on puolitettu

Jos kiinnostuit ketterästä putkiremontista, älä epäröi ottaa yhteyttä:

Perttu Paavola
Projektipäällikkö, Ketterä
045 131 0987
kettera@fira.fi

Lue lisää
Lataa ilmainen putkiremonttiopas

Kokosimme asiantuntijoidemme parhaat vinkit tähän oppaaseen. Klikkaa ja käy lataamassa opas!