Etusivu Blogi Mistä on firalaisuus tehty? 

Firalaiset

Mistä on firalaisuus tehty? 

August 2, 2018

Blog

Törmään usein somessa ja yrityksien nettisivuilla pilke silmäkulmassa otettuihin valokuviin yhteisön työntekijöistä ja kivasti kirjoitetuista henkilökuvauksista. Ajattelin, että jollain erityisellä tapaa olisi kiva kertoa meistä firalaisista hieman enemmän – raapaista pintaa syvemmälle, firalaisuuteen. 

Firalaisia on jo lähes 350. Pääkonttorimme on avokonttori, toisin sanoen mobiilitoimisto, eli omia paikkoja ei teoriassa ole. Koska omia tavaroitaan ei voi kerätä pöydälle, löytyy meiltä kaappitilaa. Kaapit ovat päällystetty liitutaulumaalilla, mikä tarkoittaa sitä, että kaapinoveen voi taiteilla mitä haluaa. Alla analyysi siitä, millaista porukkaa firalaiset oikein ovat, pohjautuen kaappien ovien ulkonäköön.  

Kaikki alkaa Pertusta, ainakin linjasaneerauksien suhteen. Perttu on kova myyntimies, jolla sana on todella hallussa.  

Laura K. näitä onkin sitten kaksi ja ken tietää kumpi on kumman kaappi, kun päällekkäinkin vielä ovat. Toinen Lauroista lähtee opintovapaalle nyt syksyn kynnyksellä ja toinen on kaupunkikehityspäällikkömme, joka käy voittamassa tonttikilpailuja. 

Sami, siis se Sami, joka piti huolta kahden viikon putkiremontin käytännön toteutuksesta. Supermies kerrassaan! 

Essi sydämellä ja vieläpä kukkasen kera. Essiltä löytyy näkemystä ja vankkaa taitoa miettiä asioita käyttäjän näkökulmasta. Tältä naiselta löytyy vastaus kaikkeen, ihan kaikkeen.  

Maria, hänellä on tyylikäs kaapinovi kuten on tyyppi itsekin. Asiakaskokemuksen ja yksinkertaistamisen ammattilainen sekä omaa maailman söpöimmän toimistokoiran. Toi myös ulkomaanreissultaan tuliaisiksi karkkia, jolla voi tehdä siirtokuvia kieleen.  

R ja punainen avainnauha, tämä on aika kinkkinen. Hän on joko Riina, Riikka, Riitta, Raine, Rami tai toinen Rami tai Reo – käsi ylös ärräläiset, kuka kaapin omistaa?  

Jesse, heitä meillä on kaksin kappalein. Toinen vaikuttaa laskentatiimissä, jossa työhuoneeseen perustuen asustaa jättiläisiä – työpöydät ovat korkealla ja jumppapallo varustettuna vähintään 1,5 metrin halkaisijalla. Jesse nro 2 edustaa tontinhankintaa, kova ammattilainen ja kovassa kunnossakin.  

Ville Sireni on meidän humaani asuntorakentamisen taitaja ja konseptoija. Villellä on pilke silmäkulmassa ja aina aikaa auttaa muita.  

Tuomas P. on linjasaneerauksen ammattimies, joka hehkuu lämpöä ympärilleen. Uudet jutut saavat mr Palmun innostumaan, mutta silti ratkaisukeskeinen mieli on miehen matkassa mukana, aina.   

Antti, tämän etunimen omaavia herroja meiltä löytyy jopa 9 kappaletta. On raudankovaa laskijaa, koodaria, vastaavaa työnjohtajaa, hankinta- ja työmaainsinööriä sekä BIM-asiantuntijaa. Mitä johtopäätöksiä tästä voisi tehdä? Ainakin sen, että Antit Firalla ovat huippuammattilaisia. 

Lauri, se on joko lippispäinen hankekehitysjohtajamme tai modernisoinnin parissa toimiva työpäällikkö, jonka tapasin kesällä Caverionin modernisoitavissa tiloissa – vallan mainio tapaus. Kaapissa on toki kuvattuna jokin henkilö, mutta se ei vielä paljasta kumpi Lauri on kyseessä. 

Matti ja i-kirjaimen päällä sydän, söpöä, sanoisin. Matti-nimisiä henkilöitä löytyy Anttien tapaan Firalta yhdeksän kappaletta, joten en ole ihan varma kuka heistä on saanut ripauksen rakkautta rooliinsa – toivottavasti jokainen heistä. From Fira with love <3.

Sami, toinen Samimme, joka aina poikkeuksetta vastaa sähköposteihin, vaikka toimitusjohtajan titteli komeilee käyntikortissa. Samin tytär opetti firalaisille flossausta suuntauspäivillämme ja on hän ollut ehdolla vuoden markkinointihenkisimmäksi insinööriksikin.  

Jari H. sen tiedän, että Jareja löytyy talosta viisi kappaletta. Jari-nimiseltä tyypiltä löytyy yleensä monen vuoden kokemus, eli kova ammattitaito ja useasti rooli liippaa senior advisor -tyyppisiä tehtäviä.  

Timon (ja Pumba) ovat Disneyn hahmoista henkilökohtaisesti omat lempparini. Mutta kuka on meidän oma Timon? Täytyy ottaa selvää ja selvittää onko Pumba välillisesti olemassa. Voi olla haasteellista, sillä esikuvansa tykkää viipottaa menemään maan alla. Ehkäpä kyseessä on joku talotekniikka-tiimistämme. 

Jaakko V. tämä kaveri on pullonkaulateorioiden ja Lean-ajattelun supermies. Luovuus ei jää vain teorian tasolle: Jaakko keksi asentaa aikoinaan riistakamerat kylppäreihin, jotka osoittivat remontoitavien kylpyhuoneiden olevan tyhjillään 80% remontin aikana. Kameroiden avustuksella oivallettiin luoda tahtiaikataulu, joka mahdollisti kahden viikon putkiremontin.  

Laura R. eli kolmas Lauramme, joka siirtyi palveluinsinöörin tehtävistä linjasaneerauksen parista työmaainsinööriksi. Kyllä, Firalla voi vaihtaa mielipidettä ja hypätä toisenlaisiin saappaisiin, jos muutos tuntuu itsestä oikealta ratkaisulta.  

Kira, hän on tullut taloon alunperin traineena ja siitä se sitten lähti, firalaisuus. Aika moni traineena taloon tullut firalainen löytyy edelleen palkkalistoiltamme, kuten myös useampi diplomityöntekijäkin ja ainakin yksi tohtoriksi väitellytkin.  

Nina on yksi uusimpia linjasaneerauksien ammattilaisista. Perhekeskeisiä kun ollaan, oli kesän aikana Ninan jälkikasvu työpaikalla kokemassa miltä firalaisuus oikein näyttää. Se näyttää keinuilta, hiihtomaja-neukkarilta ja värikkäältä matolta sekä meiltä firalaisilta. Löytyy meiltä vitsiseinäkin ja jäätelöä näin kesäaikaan.  

Hartsa eli Harri, mies perusti oman yrityksen, mutta nimi on edelleen kaapissa. Ehkä firalaisuus on veressä, se ei hälvene ihan noin vain – I feel you Harri! 

IP man, tämä on paha. Joko hän diilaa ip-osoitteita, on paikalla vain iltapäivisin tai sitten kirjaimet viittaavat nimikirjaimiin – uskon viimeiseen vaihtoehtoon.  

Ella, tää on helppo, koska se olen minä. Tuumasin noin vuosi sitten taloon tullessani, että kaikilla nimet näyttävät olevan keskitettynä kaapin oveen, joten oma nimeni ei sitä tule olemaan. Kaavoista täytyy pyristellä irti. 

Hanna ja smile-hymiö. Hanna on kyllä supernainen, sillä on varmaan oikeasti neljä kättä ja aivot varustettuna tupla kapasiteetilla. Tämä firalainen hoitaa homman kuin homman käden käänteessä – ei ihme, että usea firalainen kääntyy Hannan puoleen monessakin asiassa.  

Toinen Perttu. Kuten aiemmin todettu, näitäkin meillä rupeaa olemaan jo useampi. Yksi osaa käyttää yhtä maailman siisteintä ohjelmaan, RIB iTwota, vaikka silmät kiinni, toinen on selostanut curlingia telkkarissa ja kolmas ymmärtää linjasaneerauksen sielunmaisemaa.  

Sini, kyseessä lienee meidän People-tiimin jäsen. Sinin kanssa ei oo tylsää, se tykkää eläimistä ja urheilusta. Nainen viihtyy lenkkipoluilla, se käy juoksemassa aikaisin aamulla ennen töitä Firan lenkkikerholaisten kesken – you go girl! 

Mörkö, tästä ei tule muuta mieleen kuin mörkö ullakolla tai Muumien Mörkö. Hämärää, siis todella hämärää. Pitää ottaa selvää kuka tämä mörkö on ja virittää kaappien edustalle jahtikoppi väijyä ajatellen. 

M-kirjain ja kaunolla kirjoitettu, mystististä sanon minä. Poikkeuksellisesti mulla ei ole tästä tyypistä mitään hajua, menee samaan laariin Mörön kanssa.  

Joakim on syyllinen bränditiimin uusimpaan tulokkaaseen, toiseen niistä, eli Piritaan. Joakim oli aiemmin vakuuttanut Piritan siitä, että Fira on maailman makein työpaikka ja nyt 2018 alussa hän firalaistui.  

Jarmo on linjasaneerauksen sensei. Miehen harteilta löytyy kunnioitettava ammattitaito ja kokemus putkiremonteista – ugh. 

Ayala kuuluu palveluinsinöörien, eli pinssien, porukkaan. Miettikääpä, linjasaneeraus on taloyhtiön yksi suurimmista remonteista ja pinssimme auttavat osakkaita eli asukkaita suurenmoisen hankkeen läpi. Kumarrus heille! 

Inka, hänestä tiedän sen verran, että naiselta löytyy erään jääkiekkoilijan sukunimi. Tai ainakin tuo muistisääntö toimii itselleni silloin, kun mietin naisen koko nimeä. Tätä firalaista yksilöä tuskin näkee huonotuulisena, kerrassaan mukava ja tykkää hevosistakin ja kuuluu Firan heppakerhoon – kyllä, sellainenkin meiltä löytyy.  

Tero, hän on tuttu mies ja hyvin pukeutuva sellainen. Meidän ilmiönrakentaja, jolta löytyy garderobista ihan mielettömiä pukuja ja soittoäänenä hänellä on Sandstorm. Daruden soittoääni kertoo ehkä siitä, että tyyppi saa aikaan aika mielettömiä juttuja. Muistatko kuinka suuri hitti Sandstorm aikoinaan oli?  

Jari Pulkkinen, ehkä yksi tunnetuimpia hahmoja Firalla. Omistautuu todella turvallisuusasioille, siis suorastaan hengittää turvallisuutta.  

Mikko voi olla Mallikas tai sitten ei. Yhteystietolistamme mukaan heitä löytyy meiltä kuusi. Kaunis kiehkura nimen alla viittaisi taiteellisuuteen tai sitten ei. Menee samaan koriin M-kirjaimen ja Mörön kanssa, koska varmuutta henkilöllisyydestä ei ole.  

Anni Jenni – en ole täysin varma onko Annin toinen nimi Jenni, vai onko kyseessä yhteisomistajuuskaappiyksikkö. No, joka tapauksessa Anni on superiloinen aina, nainen on yleensä ennen töitä ehtinyt jo käymään uimassa tai vähintäänkin hän on pyöräillyt töihin. Annin muistan ensimmäisestä työpäivästäni ilahduttavana sekä tyyppinä, joka oli kovin innoissaan siitä, että Firan startup-yritys Sitedrive, oli palkannut alun perin Alankomaista kotoisin olevan koodarin itselleen.  

Taina on yksi palveluinsinööreistämme. Tainasta kuulee asiakkailta, työmailta ja työkavereilta aina hyvää palautetta. Hommat tulee hoidettua pää kylmänä ja sydän lämpimänä. Tämä pinssi on taitava käsistään myös vapaa-ajalla, jolloin askartelu ja nikkarointi tuo hyvää tasapainoa toimistotyölle. 

Jos firalaisuus rupesi tuntumaan omalta jutulta, ota reippaasti yhteyttä!

Lue millaisia tyyppejä Firalle pääsee töihin. 

Lue millaista on olla työnjohtoharjoittelijana Firalla.

Lue lisää