Etusivu Blogi Kesätöissä Firalla

Firalaiset

Kesätöissä Firalla

February 7, 2017

Blog

Fira kesätyö

Aika tarkalleen vuosi sitten hengasin Tampereen rakentajakillan sohvilla huomatessani rakennusalan yritystapahtuman olevan käsillä. Mahdollisuus päästä edellisen kesän työnantajalle töihin oli aika varma, joten lähdin tutustumaan yrityksiin enemmän makeistarjonta kuin kesätyöpaikan metsästyksenä. Firan ständillä HR Riikka otti onneksi kontaktia ja jäimmekin kaverini kanssa keskustelemaan hieman pidemmäksi aikaa. Riikan kanssa jutellessa huomasin, että Firalla on hyvin samanlaisia arvoja kuin itsellänikin: välittäminen, luottamus ja läpinäkyvyys. Keskustelumme lopputulemana lähetin vielä saman päivän aikana Firalle kesätyöhakemuksen.

Monivaiheisen kesätyöhakuprosessin jälkeen huomasin olevani onnekkaiden valittujen joukossa. Pääsin työmaainsinööriharjoittelijaksi yhteen Firan isoimmista asuinrakennuskohteista, joka silloin oli vielä rakentamisen alkuvaiheessa. Kannustavan työmaainsinöörin opeilla pääsin tutustumaan, kuinka pitkällä Fira on tietomallien hyödyntämisen kanssa. Yhdistelmämallia käytettiin työmaalla niin määrälaskentaan kuin perinteisten työmaan ongelmienkin kanssa. Työnjohtajilla oli käytössä tabletit, joilla he pystyivät yhdessä aliurakoitsijoiden kanssa tarkistamaan hankalia paikkoja tai mahdollisia korkoasemia. Big Room-kokouksissa suunnittelijat kokoontuivat ratkomaan ongelmia yhdessä ja pääsin itsekin tekemään yhdistelmämallin tarkastuksia. Koin Firan arvojen toteutuvan myös työmaalla. Minuun luotettiin ja sain lisää vastuuta sitä pyytäessä, mutta koskaan en jäänyt yksin.

Kesätöiden jälkeen pääsin aloittamaan diplomityön teon (tai ainakin sen suunnittelun), kun minut otettiin mukaan uuden 5D tietomallinnussovelluksen käyttöönottoprojektiin. Sovellus yhdistää tietomalleihin niin kustannukset kuin aikataulunkin ja se kiinnosti kovasti rakentamisen tietotekniikan sivuaineeni takia. Lokakuun alusta olen kirjoittanut Firalle diplomityötä aiheeseen liittyen ja saanut vahvistusta käsitykselleni, että Firan suunta rakennusalalla on selvästi eteenpäin.

Lue lisää