Etusivu Blogi Kahden viikon putkiremonttipilotti alkaa

Putkiremontti

Kahden viikon putkiremonttipilotti alkaa

November 4, 2016

Blog

Fira Palvelut aloittaa maanantaina putkiremonttikokeilun, jossa remontin on tarkoitus valmistua kahdessa viikossa. Roihuvuoren Satumaanpolulla sijaitsevan kerrostalon putkiremontti on mahdollinen ennätysvauhdissa entistä paremman suunnittelun ja yhteistyön avulla.

Putkiremontti toteutetaan Fira Ketterä – mallilla, jossa asukkaat, taloyhtiön hallitus, suunnittelija, Fira Palvelut ja aliurakoitsijat suunnittelivat projektin yhdessä.

“Käytännössä nopea putkiremontti on mahdollinen vain, kun olemme mukana projektissa aivan alusta saakka. Hyvin suunniteltu on todellakin puoliksi tehty. Esimerkiksi tällä työmaalla olemme tehneet suunnittelutyötä jo useiden kuukausien ajan yhdessä taloyhtiön ja kumppaneiden kanssa. Se mahdollistaa sen, että asuntokohtainen haitta-aika pysytään typistämään kahteen viikkoon”, sanoo Fira Palveluiden toimitusjohtaja Sami Kokkonen.

Remontti toteutetaan niin kutsuttua perinteistä putkiremonttimenetelmää käyttäen, eli siinä ei käytetä esimerkiksi putkien sukitusta. Kaikki kylpyhuoneet uusitaan asukkaiden toiveiden mukaan ja viemärit ja vesijohdot vaihdetaan. Ajansäästö tulee aiempaa tehokkaammasta työn organisoinnista ja aikatauluttamisesta. Asentajan ei tarvitse lyhentää yksittäiseen työvaiheeseen käyttämäänsä aikaa. Ainoastaan odotteluun, materiaalien siirtämiseen ja valmisteleviin työvaiheisiin menevä aika lyhenee merkittävästi.

Perinteiset putkiremontit kestävät Suomessa tyypillisesti 10-12 viikkoa per asuntolinja. Nykyisellään rakennustyömailla jopa 70% työajasta menee hukkaan. Tuottavuus ei ole noussut neljässäkymmenessä vuodessa juuri lainkaan, vaikka muilla aloilla harppaukset ovat olleet suuria. Fira syntyikin juuri perustajien halusta kehittää alaa ja tehdä asiat uudella tavalla. Sitä se vaatii, jos haluamme esimerkiksi nopeuttaa putkiremontteja.

Asukkaalle lyhyt putkiremontti tarkoittaa tietenkin, että putkiremontin ajaksi sijaisasunnon joutuu hankkimaan lyhyemmäksi ajaksi. Parhaimmillaan putkiremontin ajaksi voi ajoittaa esimerkiksi kahden viikon lomamatkan, jonka jälkeen kotona odottaa uusi kylpyhuone.

Lue lisää