Etusivu Blogi Kahden viikon putkiremontin kustannukset

Fira Ketterä Putkiremontti

Kahden viikon putkiremontin kustannukset

January 13, 2017

Blog

Roihuvuoren Satumaanpolulla toteuttamamme putkiremontti herätti marraskuussa paljon kiinnostusta. Huoneistoihin kohdistunut haitta-aika kesti vain kaksi viikkoa, joten asukkaiden ei tarvinnut muuttaa kuukausiksi kotoa pois. Myös remontin budjetista on tullut kyselyitä monelta taholta. Nyt kun projekti on saatu päätökseen, avaamme mielellämme myös remontin kustannuksia. Lähtökohtanamme oli, että Fira Ketterä hankemallilla toteutetusta remontista tulee markkinahintainen tai vähän tavallista halvempi. Tavoitteessa onnistuttiin, sillä tavoitekustannukset alittuivat selvästi.

 

Osoitteessa Satumaanpolku 5 sijaitsevassa taloyhtiössä on ollut alun perin 20 huoneistoa, joista kaksi on yhdistetty. Märkätiloja on myös 20 ja neliöitä yhteensä 1020. Taloyhtiön pieni koko nostaa remontin neliöhintaa, koska monet kustannukset ovat saman kokoisia riippumatta niitä jakavien huoneistojen määrästä. Myös asuntojen pienehkö keskikoko (n. 50 neliötä) nostaa neliökohtaisia kustannuksia. Remontin laajuudella on myös hyvin merkittävä vaikutus putkiremontin kustannuksiin.

Remontin alkuperäinen tavoitehinta oli 1 030 000 euroa. Remontin lopullinen tavoitehinta oli 1 120 000 euroa, kun siihen lisättiin  90 000 euron lisätyöt. Niitä olivat mm.lukitusten uusimisen sekä patterien, liiketilojen lattioiden, hormien ja porrashuoneen korjaukset. Tavoitekustannus alittui 190 000 eurolla eli 190 eurolla neliötä kohti. Puolet hyödystä, 95 000 euroa eli 95 euroa/neliö jää taloyhtiön säästöksi ja puolet taloyhtiö maksaa Firan sekä muiden rakennusyhtiöiden allianssille.

Toteutuneet kustannukset olivat siis noin 930 000 euroa eli 930 euroa neliötä kohti. Tavoitehinnan alituksen jakamisen jälkeen kokonaiskustannukset taloyhtiölle olivat 1 025 000 euroa, johon sisältyivät myös sovitut lisätyöt, kuten lukitusten uusimiset ja yleisten tilojen korjaukset.

Laajana perusparannuksena toteutuneet kustannukset ovat selvästi markkinoiden yleistä tasoa alhaisemmat ja Fira Ketterä mallilla asukkaiden tarvitsi olla poissa kotoaan vain kaksi viikkoa. Pystyimme siis tuottamaan asukkaille arvoa sekä lyhyen haitta-ajan, että säästettyjen kustannusten muodossa.


New call-to-action

Lue lisää
Lataa ilmainen putkiremonttiopas

Kokosimme asiantuntijoidemme parhaat vinkit tähän oppaaseen. Klikkaa ja käy lataamassa opas!