Etusivu Blogi Miksi työn johtamiseen kannattaa investoida?

Ihmisten motivaatio Podcast Työkulttuuri

Miksi työn johtamiseen kannattaa investoida?

October 19, 2017

Blog

Muuttoliike-podcast, osa 3

”Vain se kyvykkyys ja osaaminen lasketaan, minkä ihminen haluaa tuoda tiskiin työyhteisön käytettäväksi.” Karoliina alleviivaa heti podcastin alkumetreillä työn johtamisen tärkeyttä. Muuttoliike-podcast-sarjamme kolmanteen osaan vieraaksi saapui Filosofian Akatemian Karoliina Jarenko, jolle sisäisen motivaation johtaminen on sydämen asia.

Teoriassa sopiva CV tai koulutustausta eivät ole enää ehdottomia edellytyksiä työpaikan saamiselle. Tämä siitä syystä, koska minimitason saa ihmisistä irti perinteisellä johtamisella, mutta kaikki mahtavuus ja innovatiivisuus jäävät sen ulkopuolelle.

Johtamistyyli on murroksessa ja siitä puhutaan paljon, mutta käytännön toteutus ontuu. Ehkä siksi, koska muutos vie aikaa ja voi olla, että uusista näkemyksistä ei olla tarpeeksi vakuuttuneita. Huolimatta siitä, että monet tutkimukset alleviivat positiivisia vaikutuksia muun muassa asiakaspalautteessa, oppimisessa, työhön sitoutumisessa, tuottavuudessa ja elämänlaadussa. Edistystä on kuitenkin tapahtunut, kun tiputtaa itsensä kymmenen vuoden taakse tarkastelemaan esimiestyötä.

Miten sitten saisin sisäisen draivin ottamaan esimmäiset askeleet ja rullaamaan kohti parempia tuloksia? No, pitämällä huolen ainakin seuraavasta kolmesta kohdasta:

  1. Autonomia eli omaehtoisuus, omien vahvuuksien käyttäminen ja mahdollisuus vaikuttaa omaan työnkuvaan.
  2. Kokemus kehittymisestä ja oppimisesta.
  3. Yhteisöön kuulumisen tunne. Meillä jokaisella on tarve kokea olevansa tärkeä osa isompaa kokonaisuutta.

Kaiken perustana toimii ihminen ja hyvä elämä. Peruskallion on oltava tasapainossa, jotta työt sujuvat hyvillä mielin. Maailmaa mullistavia innovaatioita ei tarvitse keksiä joka kuukausi. Työn kehittäminen eteenpäin alkaa pienistä puroista vaikkapa siitä, miten ensimmäinen kävelee työpaikalleen tai aamukahvin tarjoileminen kollegalle ilahduttavat varmasti kanssa työntekijää.

Anna flow-tilan viedä ja kuuntele Muuttoliike-podcast-sarjan kolmas osa täältä.

 

Lue lisää