Etusivu Blogi Innostava ilmapiiri houkutteli Fira Palveluiden trainee-ohjelmaan

Työkulttuuri

Innostava ilmapiiri houkutteli Fira Palveluiden trainee-ohjelmaan

July 1, 2015

Blog

Fira Palveluissa työskentelee tänä kesänä neljä traineeta eri tehtävissä sekä työmailla että palveluinsinöörinä. Mikä houkutti Fira Palveluihin, Juho, Emmi, Ville ja Petra?

Juho Tilli Tampereen teknillisestä yliopistosta opiskelee pian neljättä vuotta rakennustuotantoa ja aloitti Fira Palveluiden As Oy Käpylänkuja 3:n putkiremonttityömaalla työnjohtoharjoittelijana kesäkuun alussa. Fira Palveluille houkutteli esimerkiksi yrityksen positiivinen näkyminen alan lehdissä. Tilli kävi myös juttelemassa firapalvelulaisten kanssa rakennusalan yritystapahtumassa Tampereella ja innostui yrityksestä välittyvästä kehitysmyönteisestä asenteesta. ”Yleensä aina mainospuheiden ja todellisuuden välillä on aika iso ero, mutta ainakin ensimmäisen päivän perusteella Firan meininki on vaikuttanut puheiden veroiselta.” Tilli naurahtaa perehdytyspäivän lopuksi.

Kehitysmyönteinen ilmapiiri houkutteli Fira Palveluihin myös Ville Vuorion, jolla alkaa jo toinen kesä traineena yrityksessä. Viidennen vuoden rakennustuotannon opiskelijalla on syksyllä edessään diplomityö. Tänä kesänä Vuorio työskentelee As Oy Kiisan työmaalla, joka on yksi Fira Palveluiden tähänastisen historian laajimpia 200 asunnollaan ja lukuisilla muutostöillään.

Rakennustekniikan kolmannen vuoden opiskelija Emmi Lampinen puolestaan työskentelee palveluinsinööritraineena. ”En ollut aikaisemmin edes kuullut tällaisesta roolista, mutta juttelin firapalvelulaisten kanssa rakennusalan yritystapahtumassa ja yrityksen palvelukonsepti vakuutti,” Lampinen kertoo. ”Minulla on entuudestaan asiakaspalvelutaustaa, joten tämä tehtävä tuntuu siksikin sopivalta ja kiinnostavalta”, hän jatkaa.

Jo toukokuun alusta Fira Palveluilla on ehtinyt työskennellä Petra Sistonen, joka toimii Hiekkaharjun ja Ulvilantien työmailla työnjohtoharjoittelijana. ”Alkukesä Fira Palveluilla on ollut kiva, olen päässyt tekemään monipuolisia hommia”, Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskeleva tuleva rakennusinsinööri kertoo. Sistonenkaan ei ollut kuullut Fira Palveluista aiemmin, mutta kiinnostui yrityksestä Tampereella järjestetyssä yritystapahtumassa.

Varsinaisten traineeden lisäksi Fira Palveluilla työskentelee kesäharjoittelijana Vilma Töyräs, joka jatkaa syksyllä valokuvauksen opintoihin. Töyräs auttaa Firan ja Fira Palveluiden toimistotilojen muutossa, joka ajoittuu kesä-heinäkuun vaihteeseen. Lisäksi hän avustaa ulkoisen viestinnän tehtävissä ja valokuvaa esimerkiksi referenssikuvia valmistuneista kylpyhuoneista. ”Vaikken olekaan itse suuntautumassa rakennusalalle, Fira Palvelut vaikuttaa työpaikkana kiinnostavalta: täällä on mukavia ihmisiä ja hyvä yhteishenki. Olen oppinut paljon esimerkiksi nettisivujen päivittämisestä ja rakennusalan sanastosta harjoittelun aikana”, Töyräs summaa tähänastisia kokemuksiaan.

Fira-konsernin järjestämään traineeohjelmaan kuuluvat paitsi normaalit työtehtävät ja niihin liittyvä monipuolinen perehdytys, myös muuta vapaamuotoisempaa ohjelmaa. Jokainen trainee saa tehtävänsä ja aiemman kokemuksensa perusteella valitun tutorin Firalta, jonka kanssa hänen on mahdollista keskustella sekä Firaan että yleisemmin työelämään liittyvistä kysymyksistä. ”Trainee-ohjelman tavoitteena on tarvittavan substanssiosaamisen lisäksi tukea jokaisen traineen omaa ammatillista kehittymistä sekä työelämäidentiteetin löytymistä”, tiivistää Firan HR-koordinaattori Jenni Kautonen-Jusslin.

Lue lisää