Etusivu Blogi Firan ryhmärakennuttamiskohde Sompasaarenlaituri 12 etenee hyvää vauhtia

Koti Ryhmärakentaminen Tehdään yhdessä

Firan ryhmärakennuttamiskohde Sompasaarenlaituri 12 etenee hyvää vauhtia

January 2, 2019

Blog

Firan seuraava ryhmärakennuttamiskohde nousee Sompasaareen. Hanke toteutetaan Helsingin kaupungilta HITAS-ehdoin vuokratulle tontille.

Olemme koonneet kehittäjäryhmän työstämään Sompasaarenlaiturin ryhmärakennuttamishanketta. Ryhmään on pyydetty henkilöitä, jotka ovat olleet aktiivisia ja osallistuneet esimerkiksi infotapaamisiin. Valitsimme perheitä, jotka eivät päässeet mukaan Firan edelliseen ryhmärakennuttamishankkeeseen Jätkäsaaressa.

Tavoitteena oli saada kaikkiin asuntotyyppeihin erilaisia ihmisiä, joilla on mielenkiintoa kyseisen asunnon ominaisuuksiin ja jotka ovat kiinnostuneita muuttamaan itse niihin. Jokaiseen asuntotyyppiin otettiin mukaan yksi kehittäjä.

Sompasaarenlaituri sijaitsee hyvällä paikalla

Kehittäjäryhmässä mukana oleva Juha Penttinen liittyi ryhmään, koska halusi saada ensikäden tietoa ja mahdollisuuden vaikuttaa hankkeeseen heti alkuvaiheessa.

”Sompasaarenlaituri on paikkana fantastinen. Haimme uudiskohdetta ja ryhmärakentaminen kiinnostaa, koska siinä saa kohtuukokoisen perheasunnon kohtuuhintaan, mieleisillä varusteilla”, sanoo Juha Penttinen.

Ryhmä muodostettiin niin, että se kuvastaa mahdollisimman hyvin ryhmärakennuttamislain henkeä, HITAS-ohjeiden linjauksia ja käsitystämme dynaamisesta ja aktiivisesta kehittäjäryhmästä.

Mukana on myös Timo Seppänen, joka on seurannut erilaisia ryhmärakennuttamisen vaihtoehtoja jo pidempään.

”Olemme katsoneet Kalasataman suunnalta myös muita ryhmärakentamisen vaihtoehtoja, mutta asunnot eivät ole olleet sellaisia, mitä haemme. Sompasaarenlaiturin hankkeessa on mahdollisuus vaikuttaa jonkin verran kohteeseen ja toiveemme on, että kustannukset jäävät alueen keskivertoa alemmas”, sanoo Timo Seppänen.

Kehittäjäryhmän käsissä Sompasaarenlaiturista tulee parempi

Ryhmän jäsenenä saa vaikuttaa Sompasaarenlaiturin hankkeeseen. Työpajoissa työstetään esimerkiksi asuntojen pohjaratkaisuja, laatutasoa, yhteistiloja sekä asukkaiden toiveita.

”Kehittäjäryhmä tuntuu sellaiselta, joka pystyy viemään asioita eteenpäin myönteisessä hengessä. Ihmiset ovat oikeasti kiinnostuneita kohteesta. Minusta on hienoa, että kohteessa on pohjasuunnitelma liiketilasta, johon voisi tulla ruokaravintola. Katolla olevan yhteissaunan idea on myös erittäin hyvä”, kertoo Timo Seppänen suunnitelmista.

Asuntojen kehitysehdotukset huomioidaan arkkitehdin suunnitelmissa mahdollisuuksien mukaan ja monistetaan mahdollisesti myös muihin samanlaisiin asuntotyyppeihin ennen asuntohaun julkistamista ensi keväänä.

”Olemme tehneet hommia yhdessä vasta muutaman tunnin, asiaa on ollut paljon ja olen itse vielä kysymysmerkkinä monien asioiden kanssa. Minulla on kuitenkin hyvä fiilis tästä. Uskon, että Fira toimii omien arvojensa mukaisesti ja kuuntelee meitä rakennuttajia herkällä korvalla”, kertoo Juha Penttinen kehittäjäryhmän työskentelystä.

Asunnot tulevat varattaviksi keväällä 2019

Yksityiskohtaisia tietoja Sompasaarenlaiturin suunnittelusta saadaan kehittäjäryhmän työskentelyn jälkeen keväällä 2019. Asunnot tulevat myös varattaviksi samaan aikaan.

Tutustu Sompasaarenlaituri 12:n kohdesivuihin

Kirjoittaja

Mika Karkulahti

Rakennuttaja-asiamies
+358 50 5641125
mika.karkulahti@fira.fi

Lue lisää