Etusivu Blogi Firalla rakennetaan ihmisten näköistä kaupunkia!

Firalaiset Tehdään yhdessä Työkulttuuri Työntekijäkokemus Vuorovaikutus

Firalla rakennetaan ihmisten näköistä kaupunkia!

March 23, 2018

Blog

Rakennusalalla jyllää muutos: ensimmäistä kertaa aikoihin on näköetäisyydellä työntekijän markkinat. Rakennusala kärsii sukupolvenvaihdoksesta, jossa suuri ikäluokka rakennusmestareita jää eläkkeelle, kun taas 90-luvun laman jälkimainingeista kärsinyt rakennusala älähtää vasta nyt yhdellä tyhjällä sukupolvella. Rakennusalan ammatteihin ei valmistu yhtä nopealla markkinoiden vaatimalla tahdilla opiskelijoita.

Vastaukseksi ongelmaan onkin tarjottu nopeita ratkaisuja. Esimerkiksi Pirkanmaalla aloittavassa muuntokoulutuksessa rakennusalan opiskelijat ja työntekijät pystyvät muuntamaan oppinsa rakennusmestarin tai työmaajohtajan ammatiksi nopeaa oppiväylää pitkin. Myös diplomi-insinööripulaan vastataan lähitulevaisuudessa uudella DI-koulutusohjelmalla, jossa varaudutaan työmarkkinoiden tekijäpulaan ohjaamalla diplomityöt suoraan eniten kärsiville aloille, alueittain.

Diplomi-insinöörin koulutusohjelmaa onkin kaikin puolin järkeistetty, sillä nyt opintokokonaisuuksista karsitaan turhat suoritukset pois, sekä lopputyön tekeminen on mahdollistettu työn ohella. Firassa on tällä hetkelle meneillään kymmenisen kappaletta lopputöitä. Fira antaa mahdollisuuden parantaa omaa osaamista – meilläkin on parhaillaan työnjohtajakoulutuksessa opiskelevia firalaisia.

Me Firalla uskomme, että muutoksen on vastattava alan toimijat. Rakennusalan onkin laitettava parastaan työnantajana ja antaa alalle valmistuville mahdollisuus toteuttaa itseään niin ammatillisesti, kuin myös tarjota kasvualusta työntekijän kehitykselle. Fira tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nuorille, vastavalmistuneille rakennusalan ammattilaisille olla mukana alan murroksessa uusinta teknologiaa hyödyntäen, sekä tarjoten mahdollisuuden toteuttaa omia vahvuusalueitaan.

Firalla saa loistaa!

Monialaisuus on kingi! Näin me uskomme. Parhaat ideat syntyvät, kun talossa on monen eri alan asiantuntijaa ja osaajaa. Me Firalla työskentelemme ristiin yhdessä kirvesmiesten, arkkitehtien ja insinöörien kanssa. Soppaan mahtuu mukaan valtiotieteilijöitä, kaupanalan osaajia, ja jopa yksi dosentti. Useampi kokki tässä tapauksessa lupaa toimivamman sopan. Tiiviissä yhteistyössä osaamme laskea ja lukea rakentamisen tarpeita, sekä luotamme vahvasti työkavereiden osaamiseen.

Fira Starters on loistava esimerkki siitä, miten Fira tarjoaa näköalan urbaaneille osaajille. Startersin tarkoituksena on luoda pitkäaikaista näkymää rakennusalalle, ja me Firalla tiedämme, että parhaat ideat syntyvät usein muualla kuin hallituksen kokouksissa. Emme muutenkaan perusta tunkkaisista yritysrakenteista – Fira tarjoaa mahdollisuuden edetä talon sisällä omien potentiaalien mukaisesti.

Huipputekniikka on oikeasti tarkoitettu käytettäväksi

Rakennusmaailma tulvii potentiaalisia ratkaisuja teknisiin ongelmiin. Puhutaan VR:n ja AR:n mahdollisuuksista, erilaisista työmaan aikataulutusohjelmista, sekä visuaaliseen hahmottamiseen tarkoitetuista ohjelmista. Surullista kyllä, usein isot helpottavat tekniikat jäävät vaan haaveen tasolle, sillä rakennusfirmat eivät uskalla tehdä sijoitusta.

Firalla me uskomme tulevaisuuteen ja sen tarjoamiin teknisiin ratkaisuihin! Me hyödynnämmekin jo teknologioita, jotka tuovat helpotusta rakennusprosessin kaikissa vaiheissa – tyhmäähän niitä olisi olla käyttämättä. Firalla on käytettävissä muun muassa RIB iTWO – 5D mallinnusohjelma, joka yhdistää 3D-mallinnuksen ulottuvuudet, sekä ajan ja kustannukset. RIB iTWO on rakennusmestarin luottokoje, joka auttaa hahmottamaan kokonaisuutta, yksittäisten ominaisuuksien sijaan.

Me Firalla uskallamme panostaa työntekijöiden työtä helpottavaan teknologiaan, ja juuri sen vuoksi etsimme aina parhaita teknologisia ratkaisuja. Tässäkin asiassa luotamme yhteisön voimaan – keskustelemme mielellämme erilaisista sovelluksista ja tekniikoista, joissa on firalaisille potentiaalia.

Firalle haetaan uskaltajaa

Minkälaisia ihmisiä me sitten haemme? Haemme osaajia, jotka haluavat työskennellä ympäristössä, jossa arvostetaan mielipiteitä ja yhteisöllisyyttä. Me Firalla uskomme moninaiseen osaamiseen ja siihen, että potentiaali on parhaimmillaan porukassa. Kysyimme työmaallamme, minkälainen on hyvä työnjohtaja, johon vastaukseksi saimme, että hyvän työnjohtajan tärkeimpiin piirteisiin kuuluvat kyky kuunnella ja ymmärtää. Lisäksi hyvä työnjohtaja tietää, milloin venyttää pinnaa ja on sellainen joka saa hommat hoitumaan: tyyppi, joka tarttuu tuumasta toimeen!

Me Firalla tarjoamme:

  • Työympäristön, jossa aika ei käy pitkäksi. Osaajaporukkamme on kirjava ja täynnä ideoita.
  • Uusimman teknologian, joka oikeasti auttaa työnteossa.
  • Työpaikan, jossa voi edetä omien kykyjen ja mielenkiinnonkohteiden mukaisesti

Etsi meidät käsiisi!

Jos herätimme mielenkiintosi, ota rohkeasti yhteyttä! Fira on uuden ajan rakennusliike, joka uskaltaa. Olemme joka puolella internetiä ja sosiaalista mediaa. Tule meille rakentamaan ihmisten näköistä kaupunkia yhdessä! Fira – Building movement.

Liity joukkoon - Katso avoimet paikat

Lue lisää