Etusivu Blogi Firalaiset ympärilläni
Blog

Olen Tua Kataja ja olen toiminut Firan rekrytointipäällikkönä alkuvuodesta 2018 lähtien. Firan hienoon porukkaan olen saanut palkata jo kymmeniä ihmisiä lisää.

Firalaisuus tarkoittaa minulle positiivisuutta, uskoa mahdollisuuksiin ja onnistumisiin, ihmisten arvostamista ja muiden osaamiseen uskomista sekä kaverin tukemista.

Voimaa ja inspiraatiota kollegoilta

Firalaiseksi hakee monien eri alojen osaajia, myös rakennusalan ulkopuolelta ”fiiliksen” tai Firasta kuulemiensa juttujen perusteella. Fira on erilainen rakennusliike ja se vetää puoleensa mahtavia ihmisiä, joilla on asennetta, osaamista, halua kehittyä ja kehittää. Rakennusalan asiantuntijoilla on Firalla kunnianhimoa, ymmärrystä asiakkaan merkityksestä, aikataulunhallinnasta, kustannuksista ja rakennustekniikasta. Minulle on sanottu, että maineemme ei ole vain myyntipuheita – ja ihmiset haluavat nähdä itse todellisuuden.

Hakijoilla toiveena on työpaikka, jossa viihdytään ja voidaan hyvin mukavien työkavereiden seurassa. Hyvät työsuhde-edut ja reilu tasa-arvoinen palkkaus on myös tärkeä tekijä Firalla. Meillä kehitetään myös rakennusalan digitaalisuutta, tietomalleja ja asiantuntijuutta, joten urallaan on mahdollisuus kehittyä ja Firalla myös arvostetaan sekä tuetaan jatkokouluttautumista/opiskelua työn ohella.

Fira palveluinsinööri

Kulttuuriin sopivimmat tyypit rekrytoidaan

Haemme firalaisiksi sopivimpia tyyppejä, joissa yhdistyy projektin ja tiimin tarpeet sekä osaaminen. Käymme siksi vuoropuhelua rekrytoinneissa henkilön tulevan esimiehen, linjajohdon ja muiden projektissa olevien firalaisten kesken, jotta varmistamme hakijan sopivuuden; vihreyden ja aidosti meille haluavan asenteen. Meillä on paras PEOPLE-tiimi tekemään päätöksiä ja voisin väittää, että siksi firalaiseksi päästään, ei vain tulla.

Firan kulttuurissa onkin parasta ihmiset. Meillä on mahtava porukka, nuoria rautaisia ammattilaisia ja vanhempia kokeneita konkareita, naisia ja miehiä eri taustoilla. Yhteistä kaikille on arvomaailma, kunnianhimo ja itsensä jatkuva kehittäminen. Olen itse saanut apua ja neuvoa aina kun sitä olen tarvinnut. Täällä välitetään ja huomioidaan muut – ja voin hyvällä omatunnolla sanoa, että en ole ainoa, joka näin tuntee.

Firan tulevaisuus rakennusalalla

Uskon, että rakennusalan työtilanne tulee muuttumaan. Perinteistä rakennusalan ja teknistä osaamista tullaan arvostamaan tulevaisuudessakin – ”montusta” aloittaneet lisäävät arvostustaan. Mutta uudenlaisia mahdollisuuksia ja työtehtäviä avautuu, johon tarvitaan uutta osaamista. Nopeasti kehittyvässä ympäristössä Fira on edelläkävijöiden joukossa.

Firalla asiat ovat hyvin ja teemme paljon töitä, että nopeassa vauhdissa huomaamme ihmiset, jotta pystymme helpottamaan heidän työtään. Vaikka kasvukipuja on kasvavassa yrityksessä, teemme niiden suhteen valtavasti töitä – korjataan, parannetaan ja kehitetään. Meillä on monipuolisen osaamisen ja koulutuksen omaava porukka, joka pärjää varmasti, nyt ja tulevaisuudessa.

Jos haluat firalaiseksi – ota yhteyttä ja puhutaan lisää.

Lue mitä Firan henkilöstöjohtaja, Mervi Leikas ajattelee modernista henkilöstöjohtamisesta.

Lue millaista on olla työnjohtoharjoittelijana Firalla.

Lue millaisia ajatuksia projekti-insinöörillä, Tuomas Norrilla oli Firasta ensimmäisten viikkojen jälkeen.

Lue lisää
Firalaiseksi? Liity joukkoomme

Haemme kasvavaan joukkoomme jatkuvasti osaajia. Lue lisää Firalaisesta kulttuurista ja katso avoimet paikkamme.