Etusivu Blogi Fira Ketterä -putkiremontti laajenee koko Suomeen

Fira Ketterä Putkiremontti

Fira Ketterä -putkiremontti laajenee koko Suomeen

December 1, 2017

Blog

Kahden viikon putkiremontin mahdollistanut Fira Ketterä levittäytyy koko Suomeen. Samalla se tarkoittaa muutoksia Fira-konsernin yritysrakenteessa. Blogitekstissään Fira Palveluiden toimitusjohtaja Sami Kokkonen kertoo, mitä tämä kaikki oikein tarkoittaa ja millaisia muutoksia Fira Palveluissa on vuoden aikana kehitelty.

Firassa on eletty jännittäviä aikoja tänä syksynä. Nyt pääsemme vihdoin kertomaan asiasta myös julkisesti: ketterä putkiremontti levittäytyy koko Suomeen.

Syksyllä 2016 koimme hienon onnistumisen, kun Fira Ketterän ansiosta pystyimme toteuttamaan putkiremontin vain kahden viikon asumishaitta-ajalla Helsingin Roihuvuoressa. Emme olisi onnistuneet tässä ilman ennakkoluulottoman taloyhtiön asukkaita, jotka lähtivät rohkeasti suunnittelemaan pioneerihanketta kanssamme.

Loistavan yhteistyön lisäksi kahden viikon remontin taustalla oli asiakkaiden ja Fira Palveluiden tiimin kanssa tehty palvelumuotoiluprosessi, jossa putkiremontti konseptoitiin sujuvaksi kokonaisuudeksi, jonka voi ostaa alusta asti yhdeltä luukulta. Tämä kokonaisuus nimettiin Fira Ketteräksi.

Miksi koko Suomi?

Kahden viikon putkiremontin saaman mediahuomion myötä meille alkoi tulvia kyselyitä mahdollisuudesta tehdä putkiremontti myös Oulussa, Kuopiossa, Tampereella tai Turussa. Kävipä niinkin, että yksi asiakas ei kerta kaikkiaan luovuttanut, ennen kuin usean yhteydenoton jälkeen lupauduin palaveriin Tampereelle.

Strategiassamme on linjattu, että keskitymme vain pääkaupunkiseutuun, mutta lukuisat kyselyt alkoivat kutkutella ajatuksissamme: olisiko sittenkin mahdollista viedä ketterät menetelmät koko Suomeen?

Vuoden ajan konseptia työstettyämme olemme valmiita kertomaan, että Fira Ketterä todellakin levittäytyy valtakunnalliseksi: pystymme nyt tarjoamaan palvelua ja apua putkiremontteihin koko Suomessa yhdessä huolella valittujen kumppanien kanssa. Tämän lisäksi työstimme putkiremonttiemme palkitusta asiakaspalvelusta oman kokonaisuutensa, Fira Kotyon, jolla on entistä paremmat mahdollisuudet tarjota asukkaille lisää valinnanmahdollisuuksia niin putkiremonteissa kuin uudisasuntojen ostamisessakin.

Muutoksia yritysrakenteeseen

Nämä muutokset tarkoittavat samalla, että järjestelemme yritysrakennettamme uudelleen. Muutoksessa Fira-konserniin kuuluva Fira Palvelut -yritys jakautuu kolmeen osaan. Fira Palveluiden tuotannon henkilöstö siirtyy osaksi Fira Oy:n rakentamisen liiketoimintaa, johon tällä hetkellä kuuluvat jo asuntorakentaminen, korjausrakentaminen sekä liike- ja toimitilarakentaminen. Yhdistämällä kaiken rakentamisen samaan yhtiöön konsernissa saamme rakentamisen eri osa-alueet tukemaan paremmin toisiaan. Samalla firalaisten mahdollisuudet monipuolisiin työtehtäviin ja osaamisen kehittämiseen omien kiinnostusten mukaan paranevat.

Fira Palveluiden kiitosta niittänyt palveluinsinööritiimi muodosti jo keväällä Fira Kotyo-yrityksen, joka keskittyy entistäkin paremman palvelun ja valintamahdollisuuksien tarjoamiseen asiakkaille putkiremonttien muutostöissä ja asunnonostamisessa. Fira Palvelut Oy puolestaan keskittyy jatkossa uusien palvelukonseptien kehittämiseen ja rakennusalan digitalisoimiseen.

Yritysrakenteen muutokset eivät aiheuta toimenpiteitä nykyisille tai tuleville asiakkaillemme. Joitakin muutoksia sopimuskumppanisuhteisiin ja laskujen maksutietoihin muutoksesta kuitenkin aiheutuu.  Voit perehtyä niihin tarkemmin täällä.

Palvelemme jatkossakin asiakkaitamme yhtenä Firana ja samat luotettavat firalaiset jatkavat putkiremontin toteutusta ja asukkaiden palvelemista.

Olen johtanut Firan putkiremonttiliiketoimintaa sen alkamisesta lähtien. Vuonna 2010 meitä aloitti kolme: työpäällikkö, palveluinsinööri ja toimitusjohtaja. Sanomattakin on selvää, että on ollut unohtumaton kokemus olla tekemässä putkiremonttien vallankumousta ja rakentamassa hyvää mieltä asiakkaille matkalla, jolla on tällä hetkellä mukana jo n. 50 firalaista tässä liiketoimintayksikössä. Uskon, että nyt käsillä olevien muutosten avulla meillä on huikeat mahdollisuudet tuoda entistäkin enemmän koko alaa ja sen palvelukulttuuria eteenpäin vieviä avauksia rakennusalalle. Nyt levittäydymme koko Suomeen – haaveenamme tulevaisuudessa siintävät myös kansainväliset pelikentät.

Sami Kokkonen
toimitusjohtaja
0400 204 250
sami.kokkonen@fira.fi
Fira Palvelut Oy

Lisätietoa muutoksesta myös:

Juha Piironen
Johtaja, linjasaneeraukset
040 679 5218
juha.piironen@fira.fi
Fira Oy

 

 

 

Lue lisää