Etusivu Blogi Ensihetkeni firalaisena

Firalaiset

Ensihetkeni firalaisena

June 4, 2018

Blog

Nyt on pari viikkoa takana firalaisena ja fiilis on loistava! Työyhteisöön on ollut helppo päästä mukaan, sillä porukka on avointa ja vastaanottavaista. Pidän itse tätä asiaa ensiarvoisen tärkeänä uutena työntekijänä sillä se, jos mikä helpottaa perehtymisprosessia uuteen toimenkuvaan, kun ilmapiiri on avoimen kannustava.

Ensimmäiset päivät ovat pitäneet sisällään hyvin paljon informaatiota ja uusia kasvoja, joihin tutustua. Porukka ja yhdessä tekemisen meininki ovat varmasti suurin syy siihen, miksi itsekin olen nyt firalainen.

Uudenlaisia toimintamalleja alalle

Mielestäni murtamalla rakennusalan perinteinen toimintamalli, korvaamalla se tiimityöskentelyllä ja asiakaslähtöisellä toiminnalla, voidaan taata rakennusteollisuuden kehittyminen ja imagon parantuminen. Haluan olla itse vahvasti mukana tässä kehityksessä, siksi valintani oli Fira ja Verstas. Verstaassa työskentelyltä odotan pääsyä asiakaslähtöiseen toimintaan rakentamisen parissa. Haluan hyödyntää kokemustani rakennusalalta yhdistettynä haluuni työskennellä tiimeissä ja lähellä asiakasta.

Kokemuksen hyödyntäminen ja itseohjautuvuus

Työkokemukseni ennen Firaa koostuu hyvin monenlaisista työtehtävistä pääosin rakennustyömailta, softapuolta toimistossa unohtamatta. Halusin kuitenkin päästä jalostamaan työmailla kartutettuja oppeja hankkeiden kehitysvaiheeseen. Koin, että Fira tarjoaa siihen hyvät mahdollisuudet, sillä henkilöstön osaamista pyritään hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla. Oman toimenkuvan muokkaaminen osaamisen ja halukkuuden perusteella, kuulostivat mielestäni todella houkuttelevilta – vaihtelevuus työn pelikentässä motivoi.

Muutos tapahtuu digitalisaation avulla

Rakennusala elää mielestäni muutoksessa ja koen, että Fira haluaa olla muutoksen suunnannäyttäjänä. Jo pelkästään asiakaslähtöinen toimintatapa on osoitus muutoshalukkuudesta, mutta esimerkiksi digitalisaation yhdistäminen rakennusteollisuuteen osoittaa suurempaa halukkuutta ja kyvykkyyttä pysyä muutoksen rattaissa mukana.

Koulutusta ja innovointia

Firan työilmapiirissä on havaittavissa myös voimakasta innovatiivisuutta, joka kannustaa ajattelemaan laatikon ulkopuolella päivittäisessä toiminnassa. Firan halukkuus kouluttaa ja kehittää henkilöstöään luo tunteen työnantajan intresseistä toimia työntekijän hyväksi. Tästä hyvänä esimerkkinä heti kahden ensimmäisen viikon aikana käyty fasilitointikoulutus, joka avasi minulle ryhmätyöskentelyn maailmaa huomattavasti.

Building Movement

Building Movement – Firan mottona kuvaa mielestäni hyvin sitä, miten yritys haluaa alalla toimia. Rakennamme edistyksellisesti, innovatiivisesti ja ennen kaikkea, ihmisiä varten ja heidän tarpeensa huomioon ottaen. Uutena firalaisena haluan edistää tätä liikettä oikeaan suuntaan!

Projekti-insinööri,
Tuomas Norri

Jos firalaisuus kutkuttaa, tutki avoinna olevat työpaikkamme täältä!

Lue lisää:

Tideolla johtaminen vähentää kitkaa

Asuntorakentamisessa tehdään ihmiselle kotia kannattavasti

Toimitilat suunnitellaan tarkoitus edellä

Lue lisää