Koskelan
ensimmäinen
asumisosuuskunta

ARKKITEHDIN SANAT

Koskelan Lehmus rakentuu historiallisesti arvokkaalle sairaala-alueelle.

Koskelan kortteli on osa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Koskelan sairaala-alueen täydennysrakentamista. Alue muuttuu vähitellen pääosin asuinalueeksi. Entisen sairaalan rakennukset ovat asemakaavassa suojeltuja, ja uudisrakennukset sopeutetaan kaupunkikuvallisesti nykyiseen rakennuskantaan. Osuuskuntatalot ovat korttelin matalampia rakennuksia ja ne sijoittuvat Rohtotarha-puiston reunalle. Korttelissa on suojainen sisäpiha, jonka alla on paikoitushalli. Koskelantienpuoleiset rakennukset suojaavat pihaa liikenteen ääniltä. Korttelipihan läpi kulkee pihapolku, jonka varrella olevat leikki- ja oleskelualueet ovat asukkaiden yhteisessä käytössä.

Osuuskuntatalot ovat arkkitehtuuriltaan hillittyjä ja moderneja ja ne sopeutetaan vanhaan rakennuskantaan materiaalein ja värein.

Rakennukset ovat ns. pistetaloja, eli rakennuksessa on yksi valoisa porrashuone, jonka ympärille asunnot on ryhmitelty. Jokaisessa asunnossa on parveke tai kattoterassi. Asunnoissa on lattialämmitys, jolloin perinteiset patterit eivät rajoita sisustamista. Yhteiset talosaunat terasseineen sijaitsevat rakennusten ylimmässä kerroksessa.

Niina Ruohola
arkkitehti SAFA
L Arkkitehdit Oy

Kehittyvä kerrostalo

Asumisosuuskuntatalo Koskelan Lehmus ja ympäröivä kortteli ovat osa Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa. ”Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo  ohjelman tavoitteena on yhteistyöllä lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja uusia yksilöllisiä ratkaisuja. Kehittyvä kerrostalo -ohjelma vastaa kerrostalojen suunnitteluun ja rakentamiseen liittyviin teknisiin, toiminnallisiin, esteettisiin, sosiaalisiin, asuntopoliittisiin ja rakentamisprosessin kehittämistarpeisiin.
Ohjelma tarjoaa rakennuttajille tilaisuuden kokeilla uutta ja saada kaupungin asiantuntijoiden sparrausta kehitystyöhön. Ohjelma tarjoaa myös näkyvyyttä kehittämishankkeelle. Asukkaille ohjelma tarkoittaa uusia asumisen vaihtoehtoja ja esimerkkejä kerrostaloasumisen laadun parantamiseen.”
Lue lisää ohjelmasta osoitteessa www.hel.fi/kanslia/kehittyva-kerrostalo-fi.

Koskelan Lehmus kaavaluonnos

Taloyhtiön tiedot

 • Osoite: Koskelantie 62-64, 00610 Helsinki
 • Yhtiö: Asumisosuuskunta Koskelan Lehmus
 • Tontti – Helsingin kaupungin Koskelan kaupunginosa. Vuokratontti, kiinteistötunnus 91-26-972-1. Yhtiö liittyy kunnallistekniikkaan.
 • Asumismuoto: Asumisosuuskunta
 • Asuinhuoneistojen määrä: 50 kpl
 • Autopaikkoja hallissa: 18 kpl
 • Rakennuksia: 2
 • Kerroksia: 5
Lataa kohde-esite

Älykäs kulutuksen seuranta

TYYLIKKYYTTÄ JA ÄLYKÄSTÄ KULUTUKSEN SEURANTAA

Älykkäät kylpyhuonemoduulit

Designia, älyä ja innovatiivista teknologiaa modulaarisilla ratkaisuilla. Tyylikkäät kylpyhuonemoduulit vievät käyttökokemuksen uudelle tasolle designin ja älyn ansiosta. Kaikki asumisen olennainen tieto, mm. lämpötiloista ja vedenkulutuksesta, on yhdessä helpossa käyttöliittymässä älypuhelimessa tai tietokoneella.

Modules kylpyhuonemoduulit valmistetaan omalla tehtaalla Hämeenlinnassa, jossa materiaalihukka minimoidaan mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavaksi.

Tutustu Fira Modulesiin

 

 

 

Yhteistilat

Korttelin suojaisa piha kutsuu viettämään aikaa yhdessä ja lapset leikkimään. Tontin rajalla oleva melumuuri takaa rauhaisan piha-alueen viihtyvyyden. Kaunis ja historiaa henkivä luonto Koskelassa ovat ulkoilijan unelma. Starttaa hiihtolenkki omalta pihalta, hurauta pyörällä lehmusten alta Vanhankaupunginkosken varteen tai lähde retkelle Lammassaareen. Asukkaiden yhteiskäytössä on monipuoliset tilat, mukaan lukien:

 • Taloyhtiön saunatilat ylimmässä kerroksessa kattoterassin kera
 • Talopesula ja kuivaushuone
 • Irtaimistovarasto
 • Ulkoväline- ja lastenvaunu- / liikuntavälinenvarasto
 • Korttelin yhteinen sisäpiha ja leikkialueet
 • Autohalli

Tutustu asuntoihin

Yksiöt ja kaksiot

1H / 2H / 2-3H + KT 36-56,5 m²

Katso vapaat asunnot

Kolmiot ja neliöt

3H / 4H + KT 65-90 m²

Katso vapaat asunnot