Postipuiston hehku

MISSÄ KAUPUNKI KOHTAA LUONNON JA AURINKO HEHKUU KIRKKAIMMIN

Astu Sisään

TERVETULOA TUTUSTUMAAN SHOWROOMIIMME

Tervetuloa tapaamaan asuntomyyjiämme Postipuiston showroomiin tiistaisin ja torstaisin klo 14-18
Osoite: Postiljooninkatu 9, 00240 Helsinki  Katso sijainti kartalla.

Lisätietoja: Ayala Maimon p. +358 40 524 9600 | ayala.maimon@fira.fi

PUISTO KAUPUNGISSA VAI KAUPUNKI PUISTOSSA?

Urbaanisuus ja luonto ovat täydellisessä tasapainossa uudella Postipuiston asuinalueella Pohjois-Pasilassa.
Massiivinen keskuspuisto voi saada sinut unohtamaan, että olet oikeasti suurkaupungissa.

POSTIPUISTON HEHKU

Tervetuloa asumaan Postipuistoon. Täällä vietetään aikaa yhdessä perheen ja läheisten kanssa. Alueen suunnittelussa yhteisöllisyys on ollut merkittävässä roolissa, joten palveluja ja yhteistiloja löytyy jokaiseen käyttöön. Viihtyisit täällä varmasti myös siksi, että asunnot ovat upeat. Isot ikkunat, parvekkeet ja tilavat huoneistot mahdollistavat niiden monipuolisen käytön elämän jokaiseen tilanteeseen.

Postipuiston Hehkuun valmistuu kaksi taloyhtiötä:
As Oy Helsingin Idylli ja As Oy Helsingin Eloisa.

Tutustu yhtiöihin ja asuntoihin tästä

TALOYHTIÖT JA ASUNNOT

Postipuiston Hehkuun valmistuu kaksi taloyhtiötä:
As Oy Helsingin Eloisa ja As Oy Helsingin Idylli

HELSINGIN ELOISA

Helsingin Eloisa on kuusikerroksinen kerrostalo, joka nousee korttelin kulmaan Postiljooninkadun ja Leimasinkadun risteykseen. Yhtiössä on yhteensä 59 kodikasta huoneistoa.

 

Katso asunnot ja varaa

 

HELSINGIN IDYLLI

Helsingin Idylli on viisikerroksinen kerrostalo, joka nousee korttelin kulmaan Kustinpolun ja Leimasinkadun risteykseen. Yhtiössä on yhteensä 26 kodikasta huoneistoa.

 

Katso asunnot ja varaa

 

ARJEN LUKSUSTA

Olemme huomioineet pienimmätkin yksityiskohdat Postipuiston Hehkun suunnittelussa. Keittiöt ovat toimivia ja niissä on riittävästi laskutilaa, kylpyhuoneissa pyykkinurkkaan mahtuu pyykinpesukone ja isoimmille parvekkeille mahdutat sohvan tai jopa ruokailuryhmän.

Postipuiston Hehkun taloyhtiöt ovat osa korttelikokonaisuutta, jolla on viihtyisä ja suojaisa sisäpiha. Täällä on mukava viettää lasten synttäreitä tai muuten vain nauttia lämpimistä kesäilloista.

Naapuritalon kanssa yhteinen kerhohuone tulee sijaitsemaan viereisessä talossa ja siellä voi hyvin tehdä etätöitä, pitää askartelukerhon kokoontumisia tai lukupiiriä. Tämä on asukkaiden oma yhteinen olohuone ja sen käyttö on enemmän kuin suositeltavaa.

HYVÄT LAINAEHDOT

Yhtiölainasta ei tarvitse huolehtia heti alkuun, sillä saat peräti kolme vuotta lyhennysvapaata talon valmistumisesta. Voit siis huoletta keskittyä pesän rakentamiseen ja sisustamiseen ennen lyhennyserien alkua.

Tarjoamme 70% yhtiölainan – pääset omaan kotiin kiinni ainoastaan 30% omarahoitusosuudella. Omarahoitusosuus maksetaan 6 erässä rakentamisen aikana.

Arjen luksusta

 

NAAPURUSTO

Postipuisto on Pohjois-Pasilaan rakentuva moderni asuinalue, joka tarjoaa hyvät liikenneyhteydet, kattavat palvelut ja viihtyisän asuinympäristön aivan Keskuspuiston kupeessa. Alueen läpi kulkeva kävelykatu Kustinpolku luo mukavat puitteet urbaaniin yhdessäoloon ja ajanviettoon.

Postipuiston tunnuspiirteitä ovat vehreät korttelipihat ja kylämäinen tunnelma. Rajautuminen keskuspuistoon mahdollistaa luonnosta nauttimisen joka päivä.

TERVETULOA VIIHTYMÄÄN TULEVAISUUDEN PUISTOKAUPUNKIIN

Modernista 26 hehtaarin asuinalueesta on tulossa kaupunkimainen, tehokkaasti rakennettu urbaani asuinalue, jossa umpikorttelit muodostavat suuria, vehreitä korttelipihoja ja jonka halki kulkee viihtyisä kävelykatu Kustinpolku. Kaksi kilometriä pitkä kävelykatu kulkee koko Pohjois-Pasilan läpi Ilmalan asemalta Käpylän asemalle. Kustinpolun julkisesta tilasta tulee myös oleskelun ja ajanvieton paikka ja sen valaistukseen panostetaan erityisen paljon. Julkisivut reitin varrella ovat mittakaavaltaan ja hiotuilta yksityiskohdiltaan jalankulkijaa miellyttäviä. Pyörällä kulkeminen on on keskuspuiston ansiosta nopein tapa päästä keskustan ytimeen ja tulevaisuudessa myös raitiolinja palvelee asukkaita.

Lue lisää alueesta

POSTIPUISTON HEHKUN PERUSTIEDOT

Kaksi taloyhtiötä: As Oy Helsingin Eloisa ja As Oy Helsingin Idylli
Asunnot: Yhteensä 85 asuntoa
Asuntojen koot: 26 – 113,5 m²
Osoite: Postiljooninkatu 13 ja Leimasinkatu 9, 00240 Helsinki
Tontti:
Valinnainen vuokratontti
Autopaikat: Yhteensä  41 myytävää autopaikkaa viereisessä parkkihallissa
Urakoitsija: Fira Oy
Arvioitu valmistuminen: Syksy 2023 – Talvi 2024

ASUNTOJEN SIJAINTI JA LÄHIPALVELUT

 

Pohjois-Pasilaan rakentuva Postipuisto rajautuu pohjoisessa Metsäläntiehen, idässä Veturitiehen ja lännessä Keskuspuistoon. Ilmalan ja Käpylän juna-asemat sijaitsevat kävelymatkan päässä ja Keskuspuisto parin korttelin päässä. Lähellä ovat sekä uudet Triplan palvelut että vastapainona Keskuspuiston vehreys sekä oivalliset ulkoilu-, ja liikuntamahdollisuudet.

 

PALVELUT

Alue tukeutuu etelässä Pasilan uuden ostoskeskusken Triplan ja idässä Käpylän juna-aseman läheisyydessä oleviin palveluihin. Näiden lisäksi alueelle rakennetaan päiväkoteja sekä alakoulu.

Oma lähikauppa valmistui vuonna 2021
Tilapäinen paviljonkipäiväkoti aloittaa 2022
K-Supermarket Mustapekka 1,6 km
Maunulan S-Market 2 km
Haagan terveysasema 1,6 km
Maunulan yhteiskoulu 1,8 km
Tripla 3,3 km
Kauppakeskus Kaari 3,4 km

LUONTO JA LIIKKUMINEN

Etelässä Pasila, idässä Käpylä, pohjoisessa Metsälä ja Lännessä keskuspuisto. Postipuisto tarjoaa ulkoilijan ja liikunnanharrastajan unelmasijainnin aivan Keskuspuiston laidalla. Voit lähteä metsälenkille kotioveltasi.

Keskuspuisto 200 m
Maunulan koirapuisto 800 m
Pirkkolan liikuntapuisto 2 km

LIIKENNEYHTEYDET

Postipuisto sijoittuu idässä Mäkelänkadun ja lännessä Mannerheimintien väliin. Bussit kulkevat Metsäläntiellä ja tulevaisuudessa myös Veturitietä pitkin. Juna-asemia löytyy lähistöltä useita.

Käpylän asema 1,7 km
Huopalahden asema 2,1 km
Ilmalan asema 2,0 km

Lisätietoa alueesta ja sen rakentamisesta löydät myös Uutta Helsinkiä -sivustolta.

SIJAINTI KARTALLA

KUVAT JA VISUALISOINNIT

AINUTLAATUINEN KORTTELIPIHA

Pihasuunnitelman inspiraationa on ollut metsäinen aukio, jolla polut risteävät. Materiaaleina käytetään pääasiassa luonnonkiveä, puuta, kivituhkaa ja puunkuorhaketta. Istutuksissa käytetään myös metsien luonnonlajeja, kiviä ja lohkareita ja puiden on tarkoitus kasvaa isoiksi, luoden varjoja ja metsämäistä tunnelmaa.

LUONTO INSPIRAATIONA

Luonto ja luonnonmateriaalit ovat korttelipihan suunnittelun lähtökohtana. Siellä missä on pystytty, on pyritty hyödyntämään luonnonlajeja ja -materiaaleja. Sisäänkäynnit korostetaan luonnonkivikiveyksin ja yhteiset alueet päällystetään kivituhkalla, männynkuorihakkeella tai puuterassilla. Yhteis- ja yksityistentilojen ero muodostetaan istuttamalla korkeampaa pensaskasvillisuutta reittien reunoille. Naapuritalojen ensimmäisten kerrosten asuntopihat avautuvat pihalle laiturimaisina terasseina heinäistutusten ja maanpeitekasvien keskelle.

Suurikokoiset puut muodostavat pihan tilallisen rungon ja luovat metsäistä tunnelmaa pihan keskiosaan. Istutuksissa suositaan ainavihantia lajeja ja niiden osana käytetään metsien luonnonlajeja, kiviä ja lohkareita. Viihtyisällä pihalla on miellyttävää niin kesähelteillä kuin syyssateilla. Hulevedet on huolehdittu laskeutumaan pääreittien reunojen imeytyspainanteisiin sekä läpäisevät pinnat auttavat osaltaan hulevesien hallinnassa.

Helsingin kaupungin asettama viherkerroinvaatimus, joka asettaa tietyt vähimmäiskriteerit kasvillisuuden ja oleskelutilojen määrälle, on ohjannut pihojen ja alueiden suunnittelua koko Postipuistossa. Nämä kriteerit ovat olleet osaltaan varmistamassa viihtyisän kokonaisuuden muodostumista. Korttelipiha onkin ilmeeltään raikkaampi ja laadukkaampi kuin mitä kerrostalojen ympäristössä on tyypillisesti totuttu näkemään.

 

 

 

POSTIVARIKKO LUO YHTEISÖLLISYYTTÄ

Postipuiston alueen teemana on yhteisöllisyys: asuintalojen yhteistilat kootaan Rullakkotorin laidalle isoksi, yhteiseksi monikäyttöiseksi asukastilaksi (1 200 m2). Asukastila rakennetaan arviolta vuosina 2022–2023.

Postivarikko sijaitsee Postipuiston sydämessä ja alueen keskeisen toritilan, Rullakkotorin laidalla. Erikokoiset ja -luonteiset tilat mahdollistavat monipuoliset käyttötarkoitukset ja toiminnot. Esimerkiksi rakennuksen eteläpäässä sijaitseva verstas on asukkaiden puutyö-, askartelu-, ja rakentelukäyttöön. Aulaan avautuu puolestaan erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten kokouksiin ja ryhmätöihin sopiva monitoimitila, johon liittyy yhteiskäyttökeittiö.

Postivarikko