Etusivu Alypalvelut Tilannehuone

 

Tiedolla johtamisen tilannehuone

Yhteinen tilannekuva hankkeen etenemisestä

 

 

Reagointia ajoissa

Firan Tilannehuoneessa muodostetaan yhteistä tilannekuvaa rakennushankkeiden etenemiseen. Ennakoitavuus paranee ja riskienhallinta helpottuu, kun prosessinomistaja ja tuotannon johto analysoivat yhteen tuotua dataa säännöllisesti. Näin potentiaaliset ongelmat – isot ja pienet – huomataan ajoissa ja ratkaisut etsitään yhdessä työmaiden kanssa. Tarvittaessa lisäresursseja saadaan ohjattua sinne, missä niitä eniten tarvitaan. Lisäksi työmaat hyötyvät samojen toimintatapojen noudattamisesta sen sijaan, että jokainen yrittäisi ratkaista samat asiat erillään.

Ajantasaisuus

Ajantasaisuus

Tietoa kerätään yhteen eri järjestelmistä automaattisesti sekä työmaiden päivittäisestä toiminnasta.

Reaktiovalmius

reaktiovalmius

Poikkeukset, kuten viivästykset, poissaolot tai reklamaatiot johdetaan yritystasolla eivätkä työmaat kohtaa ongelmia yksin.

Läpinäkyvyys

Läpinäkyvyys

Sama tilannekuva on näkyvissä läpi organisaatiorajojen, myös asiakkaille ja viranomaisille selkeinä raportteina.

Tiedossa on arvoa

Kun läpi koko rakennushankkeen hyödynnetään digitaalisia työkaluja, kerätään samalla arvokasta tietoa. Lyhyellä tähtäimellä se mm. vähentää erillisten raporttien tekoa ja yhdistää työmaakohtaisia toimintatapoja koko yrityksen yhtenäisiksi prosesseiksi, mutta pidemmällä aikavälillä se mahdollistaa oppimisen ja optimoimisen. Dataa prosessoimalla ymmärretään paremmin, mikä tieto on arvokasta johtamisen ja toiminnan kehittämisen näkökulmasta, ja millaiset prosessit tukevat fiksua rakentamista. Yhtenä tilannehuoneen tärkeimpänä tavoitteena onkin jatkuva parantaminen, oppiminen meneillään olevista rakennushankkeista ja näiden oppien siirtäminen toisiin projekteihin sekä Firan sisällä, että pitkällä tähtäimellä koko rakennusalan hyödyksi.

 

 

Miltä työmaan reaaliaikainen tilannekuva oikeasti näyttää?

 

Siirry Tilannekuvaan →

 

 

 

Lue lisää

Blogi

Fira ja Sato kehittävät uusia tiedolla johtamisen tapoja pilottihankkeessa

Avoin yhteistyö ja tiedolla johtaminen mahdollistavat sujuvan toiminnan sekä nopeiden tilannekuvien saamisen. SATOn on helppo tilaajana pysyä kärryillä esimerkiksi aikatauluista ja hankinnoista digityökalujen avulla. Firan ja SATOn pilottihanke saa kiitosta molemmilta osapuolilta.

Blogi

Kuinka luomme arvoa? - Haastattelussa Jussi aho

Jussi Ahon mukaan rakentamisen ainoa mahdollinen lähtökohta on entistä fiksumpi tekeminen ja lisäarvon tuottaminen ihmisille ja ympäristölle, mikä nostaa myös pääoman tuoton arvoa. Uudet toimintamallit ja sidosryhmien välinen hyvä yhteistyö sekä avoin kommunikaatio varmistaa, että huomenna tehdään paremmin kuin eilen.

Uutiset

Fira ottaa käyttöön Baronan ja Luonan kanssa kehitetyn ratkaisun rakennustyömaiden koronatartuntojen ehkäisyyn

Rakennusalalla toimiva Fira on yhdessä Suomen suurimman henkilöstöpalveluyrityksen Baronan ja sosiaali- ja terveyspalveluita tarjoavan Luonan kanssa kehittänyt palveluratkaisun koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisyyn rakennustyömailla. Palvelu tarjoaa sairastuneelle rakennustyöntekijälle karanteeniasunnon, ruokahuollon suoraan asuntoon sekä terveydenhuollon etäpalveluna.

Ota yhteyttä

Lauri Kaunisvirta

Johtaja
Asiakkuudet ja myynti
+358 44 564 4872