Etusivu Älypalvelut

Älypalvelut

Onnistu työmaalla – Älykkäillä ratkaisuilla sujuvampaa arkea

 

Lataa raportti Katso palvelut

Älykäs työmaa

Rakennusalan digitaalinen vallankumous

Rakennusala digitalisoituu. Me olemme siinä mukana ja haluamme luoda arvoa myös koko alalle. Hyödynnämme jo lukuisia uusia teknologioita ja työtapoja työmaillamme. Käytämme esimerkiksi autoteollisuudesta tuttua tahtiaikatuotantoa, olosuhdeseurantaa ja itse kehittämiämme digitaalisia työkaluja, kuten Sitedrive ja Open Data Platform.

Tietotyökalut ja reaaliaikainen seuranta parantavat mahdollisuuksia puuttua esimerkiksi virheisiin heti niiden synnyttä, jolloin virheet eivät monistu rakentamisen aikana. Digitaalisten työkalujen avulla työmaalla liikkuva tieto pystytään jäsentelemään ja visualisoimaan kaikkia hyödyttäväksi tiedoksi.

Avaamme työmaamme kokeilualustaksi myös muille toimijoille, kuten tutkijoille ja startupeille. Kerätyn tiedon ja oppien avulla jatkamme uusien ratkaisujen kehittämistä, joista hyödymme myös omilla työmaillamme.

Tavoitteenamme on tuoda kehitetyt palvelut ja tuotteet myös muiden rakennusalan toimijoiden käyttöön, jolloin hyödyistä pääsee osaksi mahdollisimman laaja joukko ihmisiä.


Digitaaliset työkalut mahdollistavat sujuvamman arjen työmaalla

“Onnistu työmaalla”- on kunnianhimoinen rakennusalan kehitysohjelma, jonka keskiössä ovat suunnittelu-ja tekniset ratkaisut, yhteiset toimintatavat, tahtiaikatuotanto ja tietotyökalujen fiksu käyttö tuotannossa. Tavoitteena on parantaa rakentamisen onnistumisen edellytyksiä.

 

Lataa Raportti

Hyödynnä älykkäitä ratkaisuja ja onnistu työmaalla

Onnistu työmaalla -Raportti

Kalasatamaan on noussut Capella -asuinkerrostalo, jonka rakentamisen aikana on työstetty rakennusalan kipeimpiä kohtia; laatua, nopeutta, turvallisuutta ja kustannusten hallintaa digitaalisia työkaluja hyödyntämällä sekä alan perinteisiä toimintatapoja muuttamalla.

Capella oli meille Firassa pilottihanke, jossa hyödynsimme lukuisia erilaisia uusia teknologisia työkaluja ja -tapoja. Käymme raportissa läpi parhaat käytännöt ja opit tietotyökalujen hyödyntämisessä työmaalla.

Lataa raportti täyttämällä alla oleva lomake:
 

Älypalvelut

Fiksut ratkaisut parantavat rakentamisen tuottavuutta ja mahdollistavat onnistuneen työmaan. Tutustu älypalveluihimme.

Palvelut - Sitedrive

Fira Sitedrive

Uuden ajan aikataulutusohjelmisto, joka on syntynyt rakennusliikkeen tarpeesta saada aikataulu ja tekijät työskentelemään yhdessä.

Katso lisää

 

Palvelut - Modules

Fira Modules

Designia, älyä ja innovativista teknologiaa modulaarisilla ratkaisuilla

Katso lisää

 


Lue lisää blogistamme

Tahtiaika vs luppoaika

Luppoaika VS Tahtiaika
.

Tahti määrittää toimintaamme, se luo harmoniaa ja systemaattisuutta. Sydämemme sykkii tietyssä tahdissa, vuorokauden rytmi toistaa samaa kaavaa ja musiikki soi tietyssä tahdissa. Elämä heittäisi kuperkeikkaa, jos yö tulisikin vastaan heti aamun jälkeen. Kokonaisuus muuttuisi, jos orkesterin yksi soittajista, soittaisi väärää kappaletta.

Laadukkaampaa, turvallisempaa ja kustannustehokkaampaa rakentamista

Laadukkaampaa, turvallisempaa ja kustannustehokkaampaa rakentamista
.

Onko laadun, nopeuden, turvallisuuden ja kustannusten hallinnan yhtäaikainen toteutuminen rakennustyömaalla mahdoton yhtälö? Ei suinkaan, päinvastoin. Se on täysin mahdollista, mutta yhtälön toteutuminen vaatii perinteisten rakentamisen työtapojen muutosta.

Moduulirakentaminen nyt ja tulevaisuudessa

Modulaarinen rakentaminen nyt ja tulevaisuudessa

70-luvun elementtikylpyhuoneista on tultu kauas nykyaikaisessa moduulirakentamisessa. Mallikirjastoja luodaan Suomessakin kovaa vauhtia yhteistyössä eri rakennusalan toimijoiden kanssa.
.


Ota yhteyttä

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa: etunimi.sukunimi@fira.fi

Sari Leinonen

Director, Digital leap
Älypalvelut
+358 40 525 9288

Sami Purtola

Operatiivinen johtaja
Fira Modules
+358 40 7263112
sami.purtola@fira.fi