Etusivu Alypalvelut

Älypalvelut

Läpinäkyvyyttä ja turvallisuutta digitaalisuudesta

 

Tilannekuva  Kehitystyö

Korjataan rakentaminen

Liian usein rakennushankkeet valmistuvat myöhässä ja pahimmillaan vielä huonolaatuisina. Liian monessa projektissa haasteita aiheuttavat standardoimaton tuotanto, huono suunnittelu tai kommunikointi, jatkuvat muutokset, virheelliset toimitukset ja venyneet aikataulut – ja usein tilanteen pelastajaksi tarvitaan sankari sen sijaan, että työ perustuisi työnjohdon toistuvien rutiinitehtävien jatkumoon.

Kaiken tämän voi onneksi muuttaa parempaan. Me näytämme miten.

Korjataan rakentaminen

Reaaliaikaista tiedolla johtamista

Tutustu Firan tilannehuoneeseen

Tuottavuuden vallankumous

Tuottavuuden vallankumous

Rakennusala on jo pitkään kaivannut tuottavuusloikkaa. Me olemme siinä mukana ja haluamme luoda arvoa myös koko alalle.

Hyödynnämme jo lukuisia uusia teknologioita ja toimintatapoja työmaillamme, kuten tahtituotantoa, olosuhdeseurantaa sekä itse kehittämiämme digitaalisia työkaluja ja moduulituotantoa.

Tietotyökalut ja reaaliaikainen seuranta parantavat mahdollisuuksia puuttua esimerkiksi virheisiin heti niiden synnyttä, jolloin ne eivät monistu. Samalla työmaalla liikkuva tieto pystytään keräämään talteen ja jäsentelemään kaikkia hyödyttäviksi opeiksi tuleviin projekteihin.

Tulevaisuus tehdään yhdessä

Avaamme työmaamme kokeilualustaksi myös muille toimijoille, kuten tutkijoille ja startupeille. Kerätyn tiedon ja oppien avulla jatkamme uusien ratkaisujen kehittämistä, joista hyödymme myös omilla työmaillamme.

Tavoitteenamme on tuoda kehitetyt palvelut ja tuotteet myös muiden rakennusalan toimijoiden käyttöön, jolloin hyödyistä pääsee osaksi mahdollisimman laaja joukko ihmisiä.

TULEVAISUUS TEHDÄÄN YHDESSÄ

Lue lisää blogistamme

Tahtiaika

Tahtiaika vs. luppoaika

Tahti määrittää toimintaamme, se luo harmoniaa ja systemaattisuutta. Sydämemme sykkii tietyssä tahdissa, vuorokauden rytmi toistaa samaa kaavaa ja musiikki soi tietyssä tahdissa. Elämä heittäisi kuperkeikkaa, jos yö tulisikin vastaan heti aamun jälkeen. Kokonaisuus muuttuisi, jos orkesterin yksi soittajista, soittaisi väärää kappaletta.

Laadukas rakentaminen

Laadukkaampaa, turvallisempaa ja kustannustehokkaampaa rakentamista .

Onko laadun, nopeuden, turvallisuuden ja kustannusten hallinnan yhtäaikainen toteutuminen rakennustyömaalla mahdoton yhtälö? Ei suinkaan, päinvastoin. Se on täysin mahdollista, mutta yhtälön toteutuminen vaatii perinteisten rakentamisen työtapojen muutosta.

Moduulirakentaminen

Moduulirakentaminen nyt ja tulevaisuudessa

70-luvun elementtikylpyhuoneista on tultu kauas nykyaikaisessa moduulirakentamisessa. Mallikirjastoja luodaan Suomessakin kovaa vauhtia yhteistyössä eri rakennusalan toimijoiden kanssa.